Forbes: A világ legjobban fizetett, 25 év alatti sportolói

Mindössze két futballista szerepel a listán.


 Fiatalok és gazdagok – az ezen a listán szereplő játékosokra tökéletesen igazak ezek a szavak. A Forbes összeállításának hála fény derült arra, hogy kik azok a 25 év alatti sportolók, akik a legtöbbet viszik haza.

Elhoztuk nektek az öt legtöbbet kereső játékost, a 2022 május 1-től 2023 május 1-ig tartó időszakban.

5. Luka Doncic – A Dallas Mavericks kosarasa 2021-ben kötötte meg kolosszális, 207 millió dollárt érő szerződését a csapattal. 24 évesen már majdnem 50 millió dolláros vagyonnal rendelkezik.

4. Erling Haaland – A norvég gólvágót tejben-vajban füröszti a Manchester City, ez pedig erősen meglátszik a bankszámláján is. 23 évesen 52 milliós vagyont kalapolt össze, ebből 40 millió a pályán mutatott teljesítményéhez kötődik (a maradék a szponzoroktól származik).

3. Max Verstappen – A holland Forma-1-es versenyző uralja a pályát a Red Bullal, két világbajnoki címe után idén hatalmas esélye van a triplázásra. 64 millió dolláros vagyona van, mely majdnem teljes egészében a versenyzésből gyűlt össze.

2. Kyler Murray – A baseballjátékos nemrég írta alá új, ötéves szerződését az Arizona Cardinals-al. Összvagyona 70 millió dollár felett van, melyből 29-et aláírási bónuszként kapott a szerződéskötéskor. A 25 éves sportoló jelentős összegeket tesz zsebre a FAZE Clan Esport egyesülettel kötött együttműködése nyomán is.

1. Kylian Mbappé – Magasan a legtöbbet kereső játékos a 25 éven aluliak közül a franciák világbajnoki döntős csatára. A PSG-vel kötött szerződése értelmében idényenként 78 millió dollárt tesz zsebre, amivel az NBA-sztár Lebron James-t is megelőzi. Jelentős pénzekhez jut továbbá együttműködéseiből is, ami például a Nike-val, a Diorral vagy a Sorare-val köttetett. Összvagyona 120 millió dollár.

Fotó: sportbible.com

Videók