A világ jelenlegi legnagyobb botránya: a legjobb futók csalnak

A nemzetközi sajtó döbbenten taglalta a vasárnap kipattant doppingbotrányt, mely során kiderült, hogy Asafa Powell, Tyson Gay és Sherone Simpson is pozitív mintát szolgáltatott.


ATLÉTIKA
Franciaország:
L'Equipe: "Micsoda földrengés! Tegnap óta július 14. a nemzetközi doppingellenes nap."
Le Figaro: "Beütött a mennykő! Párizsban, ahol vasárnap fejeződött be az atlétikai országos bajnokság, bombaként hatott a hír."
Le Parisien: "Rossz idők járnak a sprinterekre, alapjaiban rázkódott meg a sportág."
 Svájc:
Blick: "Doppingrengés a vágtázóknál, az atlétika totálkárosra törött. Feltűnő, hogy a doppinggyanúba keveredett jamaicai sprinterek közül egyik sem tartozik Usain Bolt és edzője, Glen Mills edzőcsoportjába."
Neue Zürcher Zeitung: "Július 14. a válságban lévő atlétika egyik legfeketébb napjaként vonul be a történelembe, amelyet csak 1988. szeptember 27. múlhat felül, akkor derült ki Ben Johnson szöuli csalása. Gay és Powell is 30 éves, talán felőrölte őket Bolt egyeduralma, és pályafutásuk őszén nyitottak voltak az +újdonságra+. Bolt pedig talán valóban fenomén."
Tages-Anzeiger: "Ne bízz a sprinterekben. Már a 2009-es világbajnokság előtt is lebukott öt jamaicai, köztük a 100 m jelenlegi világbajnoka, Yohan Blake. Akkor a nem tiszta táplálékkiegészítők voltak a hibásak, valamennyi érintett megúszta rövidebb büntetéssel. Az atlétika hírneve már akkor csorbult, és azóta sem lett jobb."
 Ausztria:
Kronen Zeitung: "Doppingsokk az atlétikában, néhány héttel a moszkvai vb előtt."
Die Presse: "Az atlétikát már megint utolérte egy doppingeset."
 Norvégia:
Aftenposten: "Hülyének néznek bennünket. A világ négy leggyorsabb futójából kettőnek pozitív lett a doppingtesztje. Meglepő? Aligha. A lebukások miatt immár teljesen hiteltelenek a jamaicai sprintcsodák."
Svédország:
Dagens Nyheter: "A legfeketébb nap a Ben Johnson-botrány óta. A világ négy leggyorsabb embere közül kettőről kiderült, hogy csaló."
Dánia
Berlingske Tidende: "A vasárnapi leleplezések megrengették az atlétikát."

Videók