A Tour-győztes is indul a Vueltán

Chris Froome, a Tour de France győztese bejelentette, hogy rajthoz áll a jövő szombaton kezdődő Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros körversenyen.


A 30 esztendős brit kerekes két hete - egy nappal a Tour megnyerése után - lehetőségként már beszélt erről, mondván, "hatalmas kihívás lenne megpróbálni egymás után két nagy körversenyt nyerni".

Ugyanabban az évben eddig mindössze a sportág két emblematikus francia alakjának sikerült diadalmaskodnia a Touron és a Vueltán: 1963-ban Jacques Anquetil, 1978-ban pedig Bernard Hinault hajtotta végre ezt a bravúrt.
 
Froome, akinek első brit kerekesként sikerült másodszor is győznie a Touron, az elmúlt években jól szerepelt a spanyolországi viadalon, de nyerni nem tudott, 2011-ben és tavaly másodikként, míg 2012-ben negyedikként zárt.
 
Korábban a Tour de France idei második helyezettje, a kolumbiai Nairo Quintana, a francia viadalon harmadikként zárt spanyol Alejandro Valverde, a betegség miatt a Tourt a harmadik helyről feladni kényszerült amerikai Tejay Van Garderen, illetve a 2010-es spanyol körversenyen győztes olasz Vincenzo Nibali jelezte, hogy ott lesz a Vueltán.

Videók