A többletköltség lesz a nagy kihívás - Mori Josiro

A szervezőbizottság elnöke szerint a nagy kihívás az lesz, hogy ki állja a költségeket.


Mori Josiro, a tokiói olimpia szervezőbizottságának elnöke szerint nehéz lesz annak eldöntése, hogy ki állja a játékok jövőre halasztásából fakadó elkerülhetetlen többletköltségeket.

Az olimpiai hírekre szakosodott insidethegames.biz portál emlékeztetett, hogy Japán 12 milliárd dollárt fordított a játékokra, amellyel kapcsolatban Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke figyelmeztetett, hogy a költségek emelkednek.
Ezzel egyetértett Mori is, aki az olimpiai programban érintett 33 nemzetközi sportági szövetségnek írt levelében kifejtette: "a halasztásból adódó többletköltségek elkerülhetetlenek".
"A döntés pedig, hogy ezeket a költségeket ki állja, az egyik legnagyobb kihívást jelenti" - tette hozzá a sportvezető. Szakértők szerint a halasztás Japánnak 670 milliárd jenbe (1,9 billió forint) kerül.
A NOB és a japán házigazdák kedden jelentették be, hogy a koronavírus-járvány miatt nem idén, hanem 2021-ben rendezik meg Tokióban a nyári olimpiát. A modernkori játékok 124 éves történetében korábban még nem került sor halasztásra

Borítókép: olimpia.hu

Videók