A hétvége jelentős eseménye a MASZ kétnapos szakmai konferenciája

A Syma csarnokban tartandó eseménnyel kapcsolatban Dornbach Ildikó, az atlétikai szövetség szakmai igazgatója két jelentős tényezőre hívja fel az érdeklődők figyelmét.


„Egyrészt bátorítani szeretném a hallgatóságot, hogy a szombat délutáni gyakorlati bemutatón, éljenek minél többen a személyes megtapasztalás lehetőségével, mert a nüanszokat, a lényegi különbségeket igazából csak akkor ismeri fel az ember, ha a saját bőrén tapasztalja.
Ezért javaslom, hogy a vállalkozó szelleműek, hozzanak magukkal sportos felszerelést.
 
Másrész pedig örömmel tájékoztatom az érdeklődőket, hogy a konferencia alatt – 1200 Ft + ÁFA = 1500 Ft-os egységáron – megvásárolható az a négy DVD-ből álló oktatási segédanyag, melyet a NUSI felkérésére, még az elmúlt évben készített a szövetség, a Közoktatási típusú sportiskolák atlétika kerettantervének módszertani segédanyagaként.
Az első DVD a 6-12 éves korosztály egységes általános alapképzését, míg a 2-3-4. DVD külön-külön, két fejezetben fogalakozik a 13-15 éves korosztály speciális alapképzésével és a 16-19  éves korosztály speciális szakági képzésével, a futások, ugrások és dobások szakterületen. A DVD kiválóan alkalmas az iskolai atlétikai testnevelés oktatás mozgásanyagának kiszélesítésére, de épp úgy ragyogó segédanyag a szakosztályok edzőinek munkájához. Az anyagot három kiváló iskolai és szakosztályi tapasztalatokkal rendelkező edzőkolléga állította össze: Woth Klára/ ugrások, ifj. Tomhauser István/ futások és Herczeg Ágnes/ dobások. A konferencia alatt az anyagról Woth Klára rövid ismertetőt is tart."
 
(Fotó: masz.hu)

 

Videók