Négysáncverseny: a természet döntött – videó

Csak egy sorozatot tudtak megrendezni Innsbruckban, a 65. Négysáncversenyen.


 
Nem azért maradt emlékezetes az idei Négysáncverseny harmadik állomása, ami miatt szerettük volna: előbb az élen álló Kamil Stoch bukott a próbaugrások során, majd a szél miatt már egy sorozat után eredményt hirdettek a csodálatos innsbrucki sáncon – az osztrák szurkolók és Stefan Kraft legnagyobb bánatára.
 
Az idény eddigi legvontatottabb versenyén a három favorit közül pont a hazai sáncon ugró Kraft ugrott a legerősebb hátszélben, rosszul sikerült ugrásáért csak 103,3 pontot kapott, ami pontosan 22,4 ponttal kevesebb, mint amennyit a sorozatot és ezzel a versenyt is megnyerő riválisa, Daniel Andre Tande kapott a magáéra.
 
Tande az utolsó, pénteki Bischofschofenben megrendezésre kerülő megmérettetésen az első helyről bizonyíthatja be, hogy nem csak a szerencsének köszönheti, hogy három állomás után átvette a vezetést. Tandét már csak Stoch állíthatja le, aki az innsbrucki negyedik helyének köszönhetően leszorult ugyan az élről, ám mindössze 1,7 pont a lemaradása a norvéggal szemben.
 
1,7 pont az nem egész egy méter egy olyan sáncon, ahol a sáncrekord 143 méter, és reményeink szerint két sorozat is lesz, így péntek délután gyakorlatilag azonos pontszámról indul a két síugró!
 
EXTRÉM: A 10. helyen végző, 43 éves japán Noriaki Kasai innsbrucki versenye volt a 100. fellépése a Négysáncversenyen, ami azért kemény, mert ugye egy évben csak négy alviadalt rendeznek...
 
Síugrás, 65. Négysáncverseny, Innsbruck
 
 
Az állás az utolsó állomás előtt
 

Videók