"A fiúk hullottak, mint a legyek"

Hatalmas hullámok nehezítik a versenyzők dolgát a szabadtüdős merülés világbajnokságán. Hétfőn a férfi mezőnyben többen elájultak. Korok Fatima kedden merül újra, ezúttal az uszony nélküli szabad merülés versenyszámban.


A Franciaországban zajló szabadtüdős merülés világbajnokságának második napján a férfi búvárok mérték össze a tudásukat az uszony nélüli, állandó súlyos merülés versenyszámában. A versenyzőknek nem volt könnyű dolguk, többen rosszul lettek. A magyar színeket képviselő Korok Fatima szeptember 10-én délelőtt merül majd újra víz alá.

A magyar lányt az első versenyszámban kizárták, mivel nem tudta, hogy a kihajózás előtt egy órával le kell jelntkeznie a parti bíróknál. Fatima ennek ellenére kihajózott és megkezdte a merülést, eredménye azonban nem lett hitelesítve. Mint mondja nagyon összetörte a buta hiba, de csak előre néz, és rendezi a gondolatait a holnapi versenyig.

A szabályzat ismerete már nem okozhat problémát neki, de a nagy hullámokat, a sok szurkolót és az ezzel járó hangzavart még szoknia kell.

A magyar versenyző holnap az uszony nélküli szabad merülés kategóriájában áll rajthoz. Ebben a versenyszámban egy hete megúszta egyéni rekordját, ami 85 m. A merülés mélységét szeptember 9-én 16 óráig kell megadnia, de még nem tudja milyen célszámot mond majd. A döntését az is erősen befolyásolja, hogy a merülés napján az előrejelzés szerint az időjárási körmülmények nem lesznek a legideálisabbak.

Fatima első világbajnoki merülésének körülményeiről itt írtunk. A verseny állásáról folyamatosan beszámolunk a Sport365-ön!

 

Videók