A doppingeljárás ellenére versenyezne a négyszeres Tour-győztes

Chris Froome tagadja, hogy bármilyen tiltott szert szedett volna.


Chris Froome-ot, a Tour de France négyszeres bajnokát annak ellenére nevezte csapata a jövő heti kerékpáros andalúziai körversenyre, hogy a nemzetközi szövetség (UCI) doppingvétség gyanúja miatt eljárást folytat ellene.

 
A 32 éves brit sportolóról decemberben derült ki, hogy pozitív tesztet produkált a 2017-es Vuelta a Espanán, amelyen szeptember 7-én adott mintájában az asztmás rohamok kezelésére és megelőzésére alkalmas szalbutamol magas szintjét, a megengedett érték kétszeresét mutatták ki.
 
Az összetettben győztes Froome tagadja, hogy bármilyen szabályt megsértett volna, mert engedéllyel használja a készítményt. A Vueltán azonban elmondása szerint rosszabbodott az állapota, így csapata, a Sky orvosának javaslatára és engedélyével növelték a megszokott adagját.
 
Az UCI egyelőre nem tiltotta el a klasszis versenyzőt, ám David Lappartient, a szövetség első embere január közepén annak a véleményének adott hangot, hogy Froome csapatának, a Team Sky-nak nem kellene szerepeltetnie sztárját, amíg le nem zárul az ügy.
 
Az istálló mégis benevezte őt a jövő szerdán kezdődő, ötnapos körversenyre, melyet 2015-ben megnyert. "Tisztában vagyok azzal, hogy ez a helyzet bizonytalanságot szül, ám tudom, hogy képesek leszünk tisztázni az ügyet" - nyilatkozott Froome.
 

Videók