Két magyar a mezőny elején sportpisztolyban

Major Veronika és Csonka Zsófia jó pozicíóból várja a folytatást.


A már olimpiai kvótás Major Veronika a 11., míg Csonka Zsófia a 14., Egri Viktória pedig a 45. helyen áll női 25 méter sportpisztolyban a pontlövészet után a Bolognában zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokságon.

Az ötkarikás programban is szereplő szám alapversenyének első felét pénteken délelőtt bonyolították le a kontinensviadalnak otthont adó, katonai területen elhelyezkedő régi, ám az Eb idejére részben felújított létesítményben.

Major Veronika 290 körös eredménnyel zárta a pontlövészetet, tőle nem sokkal maradt el a 2015-ben Európa-bajnok Csonka Zsófia (289 kör), míg a 21 esztendős Egri Viktória a mezőny hátsó felében fejezte be az alapverseny első etapját (281 kör). A gyors lövészetet szombaton rendezik, az első nyolc döntőbe jut.

Major és Csonka a pontlövészet után egyetértett abban, hogy a csütörtöki borús, esős időjárásban tapasztaltakhoz képest pénteken, napsütésben sokkal jobbak voltak a fényviszonyok a lőtéren.

"Csak félig vagyok elégedett, mert ma voltak nagyon szép részek a lövészetemben, de egy picit lehettem volna szerencsésebb, remélem, hogy holnap ez is bekövetkezik" - jelentette ki Csonka Zsófia.

Major úgy fogalmazott, a "lélektani határt" meglőtte, és bár állhatna sokkal jobban is, nem érzi úgy, hogy komoly gondban lenne a gyors lövészet előtt.

"Egy-egy lövésnél nekem sem volt szerencsém, de talán ennek az volt az oka, hogy nem figyeltem oda eléggé" - mondta a 22 éves keszthelyi sportoló. Hozzátette, amikor megfelelően összpontosított, akkor nagyon jókat sikerült lőnie.

"Nem vagyok száz százalékig elégedett, de egyáltalán nem vagyok csalódott" - jelentette ki.

Egri Viktória szűkszavúan értékelt a pontlövészet után, és azt emelte ki, hogy a saját munkájával elégedett: "az jó volt, abba mindent beleraktam".

A női sportpisztolyosok szombaton 9 órától folytatják a versenyt, a döntőt 15.45 órakor rendezik.

Boritókép: Facebook.com/HungarianShootingFederation

Videók