Nincs baj a BVSC kerékpárosának erejével

A hullámzó tempó viszont nem segített neki a versenyen.


Lovassy Krisztián a 11. helyen zárta csütörtökön a pályakerékpárosok scratch számát a minszki Európa Játékokon.
 
A BVSC kerékpárosa - aki vasárnap ünnepelte 31. születésnapját - a rajt előtt az MTI-nek azt mondta, ez amolyan bemelegítő-tapogatózó szám neki, miután a leginkább az olimpiai műsorban is szereplő vasárnapi omniumra készül.
 
Lovassy scratch-ben 2017 őszén ezüstérmet szerzet Berlinben az Európa-bajnokságon, tavaly pedig - éppen a minszki forduló után - megnyerte a versenyszám összetettjét az 2017/18-as világkupán. Az Európa Játékok előtt országúton készült, s szakaszgyőzelmet ünnepelhetett a Tour de Hongrie-n.
 
A 15 kilométeres szám szabályai viszonylag egyszerűek, a résztvevők 60 kört teljesítenek és aki először ér a célba, az nyer.
 
A Minszk Aréna melletti fapályás velodromban ha nem is teltház előtt, de remek hangulatban zajlottak a csütörtöki nyitónapon a versenyek, az utolsó egyéni szám volt Lovassyé.
 
Tizenheten vágtak neki a távnak, és bár kisebb próbálkozások akadtak, igazán komoly akcióra nem került sor. A végső sprint döntött, amely a görög Hrisztosz Volikakisz sikerét hozta, a magyar kerekes pedig 11.-ként haladt át a célvonalon.
 
Az átlagsebesség 50,139 km/órás volt.
 
"Nem mentünk valami komoly átlagot, körülbelül hat kilométer/órával lassabbak voltunk, mint a szokásos. Sőt, egy világbajnokságon hatvanhoz közeli ez a szám. És ugye mindig ehhez választjuk meg az áttételt is, én pedig egy kicsit keményebbet raktam fel, mert nagyobb tempóra számítottam" - mondta az MTI-nek Lovassy.
 
"Hullámzott a verseny és a lábam egy kicsit beletört-belerogyott ebbe az indulás-megállás, indulás-megállás ritmusba. Az erőmmel nincs baj, az adatok szerint is minden rendben volt, de a hajrában kicsit hiányzott a gyorsaság a lábamból" - folytatta.
 
A magyar versenyző ezzel együtt elárulta, hogy szerette volna, ha kicsit jobban "sül el" számára ez a viadal, de hozzátette: most legalább már látja, hogy vasárnap mire számíthat.
 
Forrás: MTI, Fotó BVSC Cycling

Videók