Péter Sára első helyen döntős ugrásban

Három további finálés hely.


Jól szerepeltek a magyar tornászok az egyéni összetett selejtezőjében, melyből Péter Sára első helyen jutott be az ugrás, Vecsernyés Dávid pedig hatodikon a nyújtó fináléjába, Schermann Bianka és Székely Zója pedig összetettben döntőzhet a minszki Európa Játékokon.
 
A csütörtöki selejtezőben összetettben a nőknél Schermann 50,232 pontot kapott négy gyakorlatára, Székely pedig 49,432-t. Ezzel előbbi biztosan, a 14. helyen jutott tovább, míg Székely 20. lett, ám ez is elég volt számára ahhoz, hogy szombaton ő is ott lehessen a 18 női tornászt felvonultató döntőben. Nemzetenként két tornász juthatott be a fináléba.
 
Péter Sára az idei Európa-bajnokságon a hetedik helyen végzett ugrásban, így egyértelműen döntős reményekkel érkezett Minszkbe, ahol csütörtökön az első ugrására 14,366 pontot, a másodikra pedig 13,966-ot kapott a pontozóktól, így 14,166 pontos eredménnyel zárt, amivel a teljes mezőnyt maga mögé utasította. Talajon 11,766 ponttal a 25. lett. 
 
Ugrásban Schermann is erős produkciót nyújtott és a tizedik lett, felemáskorláton pedig a 11.-en, ám mivel a szerenkénti finálékba egy nemzetből csak egy tornász juthat, ugrásban nem volt esélye a döntőre, felemáskorláton viszont második számú tatalék.
 
A férfiaknál Babos Ádám mind a hat szeren indult, Vecsernyés Dávid viszont csak kedvencén, nyújtón, melyben tavaly Eb-bronzérmet nyert. Utóbbi ezúttal 13,866 pontot érdemelt ki a bíráktól, amivel a mezőny hatodikja legjobbja volt, és biztosan jutott fináléba.
 
Babos összetettben 75,398 ponttal a 25. pozícióban végzett, és számára ezzel véget ért a viadal, mivel összetettben és szeren sem került fináléba.
 
A női összetett finálét szombaton rendezik, a szerenkénti döntőket pedig vasárnap.
 
Forrás: MTI, Fotó: Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Videók