Elődöntős a női asztalitenisz-válogatott

Esélyt sem adtak Ukrajnának.


A magyar női asztalitenisz-válogatott 3-0-ra legyőzte az ukránokat a minszki Európa Játékokon, és ezzel bejutott a csapatverseny elődöntőjébe.
 
Az ukránok csütörtökön délelőtt már játszottak egy mérkőzést, 3-1-re megverték a luxemburgiakat, így léphettek asztalhoz délután a legjobb nyolc között a harmadik kiemeltként egyből a negyeddöntőben kezdő magyarok ellen.
 
"Számítottunk rá, hogy az első fordulóból őket kapjuk, elvégre a legutóbbi világbajnokságon nyolc között voltak. Készültünk is rájuk, de azért délelőtt kijöttem megnézni a luxemburgiak elleni meccsüket." - mondta később az MTI-nek Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány.
 
A nyitó páros meccset aztán az elvesztett első szett után simán hozta a Pergel Szandra, Madarász Dóra duó, majd jött Póta Georgina és a tavalyi Európa-bajnokságon egyesben ezüstérmes Margarita Peszocka meccse.
 
Ez igencsak fordulatos csatát hozott. Póta elvesztette az első játszmát, és a másodikban is 6-4-es hátrányban volt, amikor Bátorfi időt kért. Ez használt, jött a fordítás, majd azonban az ellenfél egyenlíteni tudott. A döntő szettben is végig szoros küzdelmet láthatott a közönség - Póta 7-3-ra vezetett, Peszocka innen egyenlített -, de a végén ismét a kétszeres Eb-győztes magyarnak jött ki jobban a lépés.
 
A 2-0-s vezetés birtokában Madarász a védekező stílusú Ganna Gaponovával nézett farkasszemet, és rendkívül sima győzelmet aratott, megszerezve ezzel a továbbjutáshoz szükséges sikert.
 
"Az első szett ugyan elment a páros mérkőzésen, mert a lányok nem nagyon érezték még a ritmust, főleg Dóri, akinek ez volt az első mérkőzése itt Minszkben. Utána azonban meggyőző játékkal megadták az alaphangot az összecsapásnak - értékelt az MTI érdeklődésére a szövetségi kapitány. - A kulcsmérkőzés Gina és Peszocka meccse volt, ha az véletlenül elmegy, akkor nagyon nyílttá vált volna a párharc. Dóri aztán Gaponova ellen is teljesen meggyőző teljesítményt nyújtott, ezen egy kicsit meg is lepődtem, hiszen a legutóbbi csapat-vb-n kikapott tőle."
 
Pénteken délelőtt a második helyen kiemelt románok következnek az elődöntőben.  
 
"A románok ellen nagyon nehéz lesz, ők és a német csapat szerintem kicsit kiemelkednek a mezőnyből. De ebben az olimpiai lebonyolítási formában bármi megtörténhet. Ők az esélyesek, de mindent meg fogunk ellenük próbálni" - mondta Bátorfi Zoltán.
 
A sportági versenyeket a minszki Olimpiai Tenisz Központban kialakított helyszínen rendezik. 
 
Eredmény:
női csapat, negyeddöntő:
Magyarország-Ukrajna 3-0
Pergel Szandra, Madarász Dóra-Tetyana Bilenko, Ganna Gaponova 3-1 (-5, 2, 4, 5)
Póta Georgina-Margarita Peszocka 3-2 (-6, 9, 10, -9, 9)
Madarász-Gaponova 3-0 (1, 6, 10) 
 
Románia-Svédország 3-1

Az 1. fordulóban:
Ukrajna-Luxemburg 3-1
 
Asztaliteniszben a férfi és a női egyéni verseny dobogósai (3-3), illetve a női és a férfi csapatverseny, valamint a vegyes páros aranyérmesei kvótát szereztek, illetve szereznek a jövő nyári tokiói olimpiára. A bronzéremért is rendeznek mérkőzéseket.
 
Forrás: MTI

Videók