Nem volt túl szerencsés a mieinknek a hétfő Minszkben

A magyar küldöttség egy-egy negyedik és ötödik hellyel gazdagodott az Európa Játékok hétfői versenynapján.


Sidi Péter tizedekkel lemaradva a dobogóról a negyedik helyen végzett és ezzel nem szerzett olimpiai indulási jogot férfi légpuskában. A szám másik magyarja, a már tokiói kvótás Péni István 15. lett, míg női légpuskában Horváth Lea a 14. helyen zárt.
 
Nem szerzett érmet a friss Európa-bajnok aerobik vegyes páros, Bali Dániel és Mazács Fanni sem, az esti döntőt ötödikként zárták a nyolc kettőst felvonultató mezőnyben. 
Az íjászoknál Banda Árpád egy papírforma- és egy bravúros győzelemmel bejutott a nyolcaddöntőbe az olimpiai számban. A 24 éves magyar a 32 közé kerülésért a bolgár Ivan Bancsevet verte 6-2-re, majd a következő körben a címvédő spanyol Miguel Alvarino Garciát győzte le 7-3-ra. A versenyszám, amelyben egy tokiói olimpiai kvótát osztanak ki, csütörtökön folytatódik és ér véget.
 
Fotó: www.ettu.org
 
A hat magyar cselgáncsozó mindegyike helyezetlenül zárt a Csizsovka Arénában: Tóth Krisztián a 90 kg-os, Ohát Zalán és Cirjenics Miklós a 100 kg-os, Salánki Evelin a 78 kg-os, míg Szigetvári Mercédesz és Kárpáti Emese a +78 kg-os súlycsoportban vérzett el az előcsatározások során.
Póta Georgina második mérkőzésén, a nyolcaddöntőben 4-0-ra kikapott a svéd Linda Bergströmtől, így az asztaliteniszezőknél egyesben nincs már magyar versenyben.
 
A tollaslabdázók viszont két győzelemmel kezdtek: Krausz Gergely egyesben, a Bukoviczki Nikoletta, Gonda Daniella duó pedig párosban nyerte meg első csoportmérkőzését.
Az ökölvívóknál a 69 kilogrammban szereplő Budai Vivien meggyőző teljesítménnyel pontozásos győzelmet aratott az azeri Marijam Jabrajilova ellen, s ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. A férfiaknál Virbán Martin (52 kg) viszont a papírformának megfelelően kikapott a brit Galal Yafaitól.
 

Videók