Belus Tamás nyerte a 112 kilométeres terepfutó versenyt

Elképesztő kitartás.


Belus Tamás nyerte a 112 kilométeres Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutó versenyt, a győztes 12 óra 54 perc alatt teljesítette a távot.

 
A dobogóra csak magyar futók álltak, a második helyen Madarász Ferenc (13:08), a harmadikon Nyakas Gábor (13:11) végzett. A nők között elsőként Janek Noémi ért a szentendrei célba 15 óra 3 perces idővel, őt követte Csillag Eszter és Kertész Kata, mindössze 3-3 perc lemaradással.
 
A pünkösd vasárnap 0 órakor rajtolt ultrafutó terepversenyt ötödik alkalommal rendezte meg a terepfutás.hu. A verseny az Ultra-Trail World Tourtól - a leghíresebb száz kilométeren felüli terepversenyek szervezőinek szervezetétől - megkapta a Discovery race címet, ezzel még a szokottnál is nagyobb nemzetközi figyelem irányult rá: a nevezés novemberi kezdete után három héttel kitehették a megtelt táblát, a négy távra 34 országból 1355 terepfutó regisztrált.
 
A 4200 méter szintemelkedéssel nehezített leghosszabb táv szintideje 20 óra, a futóknak (vasárnap) 20 óráig kell megérkezniük a szentendrei célba.
 

Videók