Ilyen lesz a magyar olimpikonok riói formaruhája

A Use Unused divatcég tervezheti a magyar olimpiai csapat formaruháját a jövő nyári riói ötkarikás játékokra.


 

A Magyar Olimpiai Bizottság pénteken hozta nyilvánosságra döntését. Szabó Bence főtitkár, egyben a zsűri elnöke elmondta, szerettek volna olyan irányba elmozdulni a sportolók megjelenését illetően, ami a korábban megszokottakhoz képest fiatalosabb, sportosabb, de mégis elegáns. Az idén nyáron kiírt nyilvános pályázatra jelentkezettek közül tizenegyet hívott meg a MOB, közülük a szeptemberi határidőig hatan adtak be érvényes pályázatot, végül három cég, a Use Unused, a The Four és a Nubu került a döntőbe.

 

 
A három finalista - a MOB 1-1 millió forintos támogatásának felhasználásával - készítette el mintakollekcióját, s a szerdai leadási határidőt követően ült össze a zsűri, két sportolóval, Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakozóval és Gyenesei Leila öttusázóval, hogy meghozza döntését.
 
Az eseményen fotókon mutatták be a győztes Use Unused előzetes elképzeléseit: a kollekcióban megjelennek a magyar nemzeti színek is, ugyanakkor nem a hagyományos módon, hanem csak apró részletekben. A cég - amely győzelméért ötmillió forintot kap - formaruha kollekciójában emlékeztetni kíván az eddigi 168 magyar olimpiai aranyéremre, a ruhákon ugyanis a 168TEAMHUN feliratú logó kap majd helyet.
 
A következő lépés a kivitelezésre irányuló nyílt közbeszerzési pályázat lesz, amelyet a tervező cég és a MOB közösen ír ki.

Videók