Győri háziversennyé alakult a férfiak egyéni összetett versenye

Mészáros Krisztofer és Tomcsányi Benedek közt dőlt el az aranyérem sorsa.


A férfiak mezőnyében Mészáros Krisztofer nyerte pénteken az egyéni összetett versenyt a tornászok országos bajnokságán.

A magyar szövetség beszámolója szerint a tét nagysága miatt nagy csata alakult ki az első helyért a két győri tornász, Mészáros Krisztofer és Tomcsányi Benedek között. Kettejük párharcát utóbbi kezdte jobban, az első három szer után még vezetett, de a hajrát klubtársa bírta jobban, így végül Mészáros nyakába került az aranyérem.

"Nagyon örülök a teljesítményemnek, az országos bajnoki címnek, és roppantul büszke vagyok arra, hogy sikerült nyolcvan pont fölé jutnom. Persze, apró hibáim voltak, de ezeket a mesterfokú bajnokságig szeretném kijavítani, hogy ott még magasabb pontszámot szerezzek" - nyilatkozta Mészáros Krisztofer.

A budapesti Központi Tornacsarnokban zajló viadal első versenynapja egyben selejtező a szombati szerenkénti döntőkre, a férfiak számára pedig válogató is a decemberi, törökországi Európa-bajnokságra. A válogató második fordulója novemberben a mesterfokú bajnokság első napja lesz.

A válogatott tornászok közül Vecsernyés Dávid csak lólengésben, korláton és nyújtón indult, Kardos Botond vállfájdalmai miatt talajon és ugrásban, míg Kállai Zoltán csak lólengésben versenyzett.

Eredmények, férfiak, egyéni összetett:
1. Mészáros Krisztofer (Győri AC) 81,000 pont
2. Tomcsányi Benedek (Győri AC) 79,500
3. Kiss Balázs (Budapesti Honvéd SE) 75,750

Borítókép: Facebook.com/MagyarTornaSzövetség

Videók