Három magyar a legjobb 16 között női egyesben

Hiába zökkentette ki a ritmusból Sárosi Laurát az eredményjelző meghibásodása, így is továbbjutott.


Három magyar jutott a legjobb 16 közé a nők egyéni versenyében csütörtökön a 44. Yonex magyar nyílt tollaslabda-bajnokságon.

A csütörtökön kezdődött főtáblás küzdelmekre négy magyar maradt versenyben Budaörsön. Közülük Gonda Daniella három játszmában kikapott svéd ellenfelétől, a záró szettben a térdét kellett röviden ápolni. Madarász Réka horvát, Szőke Mónika cseh ellenfelet múlt felül két szettben, míg a nyolcadik helyen kiemelt Sárosi Laura három játszmában kerekedett svájci riválisa fölé.

A riói olimpikon Sárosi az MTI kérdésére elmondta: kizökkentette a ritmusból, hogy a második játszmában rövid ideig az eredményjelző meghibásodása, a záró szettben pedig ellenfele ápolása miatt állt a játék. Célkitűzésként a legjobb nyolc közé jutást tűzte ki, ugyanakkor leszögezte, egyelőre csak a péntek délelőtti találkozójára koncentrál.

Az olimpiai kvalifikációt illetően úgy fogalmazott, jónak értékeli a helyzetét.

"Jelenleg kijutást érő pozícióban állok, úgy érzem, hogy ha tudom az eddig nyújtott teljesítményt tartani, akkor mindenképpen meglesz" - mondta, hozzátéve: mielőbb szeretné bebiztosítani a tokiói ötkarikás szereplést.

Hiányzott sérülés miatt Krausz Gergely és Kőrösi Ágnes, mindketten alanyi jogon szerepeltek volna a főtáblán. Krausz az MTI érdeklődésére kifejtette: izomhúzódás miatt kellett visszalépnie a viadaltól. Várhatóan egy-másfél hét múlva végezhet újra teljes értékű edzésmunkát, és három hét múlva versenyezhet ismét.

"Bízom benne, hogy a felépülésem után fogok tudni még pontokat szerezni. Az én kezemben van a kijutás, nem kell arra figyelnem, hogy mások mit játszanak" - hangsúlyozta.

Csorba József, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek elmondta: mivel jelen állás szerint Krausz és Sárosi is kvótaszerző pozícióban áll a világranglistán, így mindkettőjüknek jó esélye van a tokiói szereplésre.

Pénteken a nyolcaddöntőket és a negyeddöntőket rendezik, míg szombaton az elődöntőkre és a finálékra kerül sor. A legjobb 16 között Madarászra az előző két év bajnoka, a török Neslihan Yigit, Szőkére az indonéz Silvi Wulandari, míg Sárosi Laurára a svéd Ashwathi Pillai vár.

Eredmények:
nők, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Madarász Réka-Maja Pavlinic (horvát) 2-0 (11, 13)
Rebecca Kuhl (svéd)-Gonda Daniella 2-1 (20, -18, 19)
Szőke Mónika-Sabina Milova (cseh) 2-0 (16, 15)
Sárosi Laura (8.)-Jenjira Stadelmann (svájci) 2-1 (17, -19, 12)

Borítókép: Facebook/ MagyarTollaslabdaSzövetség

Videók