Pigniczki Fanni a 11. helyen zárt

Az MTK sportolója úgy érzi a körülményekhez képest jól szerepelt.


Pigniczki Fanni a 11. helyen végzett egyéni összetettben a Kijevben rendezett ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

A magyar szövetség beszámolója emlékeztet, hogy az MTK Budapest sportolója pénteken érkezett meg az ukrán fővárosba, ahova a koronavírus-járvány miatti szigorú biztonsági intézkedések kedvéért gépkocsival utazott.
Pigniczki karikával 20,950, labdával 22,450, buzogánnyal 23,100, szalaggal pedig 21,150 pontot kapott, ez pedig azt jelentette, hogy 87,650 ponttal zárta a versenyt. Az idei - nem olimpiai kvalifikációs - Európa-bajnokságon csak egyéni összetettben hirdettek végeredményt, a szerenkénti döntőkben nem.

"Nagyon más volt ez a verseny minden tekintetben, mint a korábbiak. Fura volt egy év után megint szőnyegre lépni nemzetközi viadalon, kicsit szokatlan volt, és idegenül mozogtam"
- nyilatkozta Pigniczki.Hozzátette, az első két szernél bizonytalan volt, félt, és rontott is, vagyis ez a 11. hely lehetett volna jobb is.

"Összességében ilyen körülmények után úgy gondolom, ez egy jó eredmény" - vélekedett.

A junioroknál Kocsis Evelin szombaton buzogánnyal bronzérmet nyert. A versenyen a koronavírus-járvány miatt csupán 23 ország 57 junior és 56 felnőtt tornásza indult, a junioroknál 15, a felnőtteknél 21 ország lépett vissza.

Eredmények:

egyéni összetett:
1. Linoy Ashram (Izrael) 100,900 pont
2. Alina Harnaszko (Fehéroroszország) 100,900
3. Anasztaszija Szalosz (Fehéroroszország) 96,500
...11. Pigniczki Fanni 87,650

Fotók: EuropenGymnastic/Simoneferraroph

Sport365.hu - Megvan a magyar ritmikus gimnasztika első junior Európa-bajnoki érme

A szerenkénti döntők napján az MTK Budapest sportolója a buzogány, a kötél és a labda fináléjában is érdekelt volt a juniorok között. A magyar szövetség beszámolója szerint Kocsis kötéllel egy teljes pontot javított selejtezőbeli eredményéhez képest, és 19,950 ponttal ötödik lett. Labdagyakorlatának végébe egy kis hiba csúszott, így 19,600 ponttal hetedikként zárt.

Videók