Péni Istvánék nyerték az összetett puska vegyespáros versenyét az Elnök Kupán

A magyar-amerikai kettős magabiztos győzelmet aratott a döntőben.


Péni István az amerikai Saden Maddalenával megnyerte a kisöbű szabadpuska három testhelyzetű összetett szám vegyespáros versenyét a Wroclawban rendezett sportlövő Elnök Kupán.

Az UTE Európa-bajnoka - aki egyéniben nem jutott a legjobb nyolc közé a 3x40 lövéses számban - párjával 887 körös eredménnyel a harmadik helyen jutott az alapversenyből a legjobb nyolc duót felvonultató középszakaszba. Ott 592 körrel az élen végeztek, így az aranyéremért léphettek lőállásba.

A döntőben a Jurij Scserbacsevics, Jolyn Beer fehérorosz, német kettőssel csaptak össze Péniék. A párharcban - a magyar szövetség tájékoztatása szerint - a duók egyik tagja térdelve, a másik állva adta le a lövéseket, a két ugyanolyan testhelyzetű sportlövő eredményét hasonlították össze, és a győztes két pontot kapott, míg azonos köreredménynél mindkét versenyzőnek egy-egy pont járt.

A döntő kevés izgalmat hozott, mert a magyar, amerikai csapat végig nagyszerűen célzott és végül simán, 31-13-ra győzött.

A világkupa-döntőt az idei évtől felváltó Elnök Kupán korábban Péni ezüst-, Mészáros Eszter és Dénes Eszter pedig egyaránt bronzérmet nyert a légpuska vegyespáros számban.

Az októberben rendezett koronglövő és a mostani puska, pisztolyos Elnök Kupa összesített díjazása 859 200 dollár (267 millió forint) volt.

Borítókép: hunshooting.hu

Videók