Öngyilkosságot követett el az erőszakkal és emberkereskedelemmel vádolt edző

John Geddertet 24 bűncselekmény elkövetésével vádolták.


Az amerikai tornászválogatott korábbi szövetségi kapitánya öngyilkosságot követett nemsokkal azután, hogy 24 rendben vádolták meg.

John Geddert ellen számos egykori tornász vallott. Az egykori vezetőt többek között szexuális zaklatással és emberkereskedelemmel vádolták meg, de bűnszervezettel való kapcsolattartás és hamistanúzás is szerepelt a bűnlajstromában.

Az őt vádoló tornászok azt is állították, hogy Geddert elnézte az amerikai válogatott csapatorvosának, Larry Nassarnak azt, hogy rendelőjében többször is visszaélt az általa kezeltek bizalmával, és szexuálisan zaklatta őket.

A bíróság által feltárt dokumentumok szerint a szexuális bántalmazások vádjai a 2012-es eseményekből származnak, amikor állítólag egy 13-16 év közötti lányt zaklatott.

Geddert annak a válogatottnak volt az edzője, amely a 2012-es olimpián 3 aranyat, 1 ezüstöt és 1 bronzot szerzett. A szakember mindvégig tagadta az ellene felhozott vádakat. 

Az edzőnek csütörtökön kellett volna megjelennie a michigani államügyésznél, Dana Nesselnél, ez azonban nem történt meg. Néhány órával ezt követően derült ki, hogy Geddert azért nem jelentkezett, mert öngyilkos lett.

Forrás: marca.com

Borítókép: Ben Radford/Corbis via Getty Images

Videók