Nem sikerült a döntőbe jutás a reményfutamból

Egyedül Galambos Péter jutott döntőbe a pénteki nap folyamán.


A négy magyar egység közül egyiknek sem sikerült a péntek délutáni reményfutamból a középdöntőbe jutnia az evezősök vasárnapig tartó 77. Európa-bajnokságán, Poznanban.

A verseny eredményközlője alapján a férfiaknál egypárban Pétervári-Molnár Bendegúz reményfutamában az ötödik, utolsó helyén végzett, és a folytatásban csak a 13. helyért küzdhet majd a kontinensbajnokságon.

Kettesben Simon Béla és Juhász Adrián, míg kétpárban Ács Kristóf és Bácskai Máté reményfutamában negyedik lett, így mindkét egység egy hellyel maradt le a középdöntőről, és a C döntőben zárja Eb-szereplését. Simonék az orosz, míg Ácsék az észt, a finn, az orosz és a szlovén hajóval mérkőznek meg a 13. helyért.

A nőknél az Abid Syham, Csepel Zsófia könnyűsúlyú kétpár előfutamához hasonlóan a reményfutamában is utolsó helyen végzett - hiába gyorsult délelőtti időeredményéhez képest több mint 14 másodpercet -, így a C döntőben lesz érdekelt, a cseh, a német és az orosz hajóhoz hasonlóan.

A délelőtti programban férfi könnyűsúlyú egypárban a címvédő Galambos Péter előfutamát megnyerve jutott a szombati középdöntőbe. A nőknél könnyűsúlyú egypárban Sándor-Polivka Dórának, illetve a Preil Vivien, Gadányi Zoltána kétpárnak az előfutamból nem sikerült bejutnia a középdöntőbe, a két egységnek a szombati reményfutamban lesz jelenése, miként a paraevezős Pető Zsoltnak is.

Miután férfi könnyűsúlyú négypárban mindössze négy egység nevezett - a magyar hajóban Szabó Bence, Forrai Dávid, Szigeti Roland és Furkó Kálmán ül -, nekik először a szombati pályabeosztón kell vízre szállniuk, majd a vasárnapi A döntőben.

További program:

szombat:

középdöntők és reményfutamok 9.00

vasárnap:

döntők 8.30
 

Borítókép: Facebook.com/ Magyar Evezős Szövetség


 

Videók