Megvan a magyar ritmikus gimnasztika első junior Európa-bajnoki érme

Kocsis Evelin remekelt a kijevi döntőben.


Kocsis Evelin bronzérmes lett a juniorok között buzogánnyal a Kijevben zajló ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság szombati versenynapján.

A szerenkénti döntők napján az MTK Budapest sportolója a buzogány, a kötél és a labda fináléjában is érdekelt volt a juniorok között.

A magyar szövetség beszámolója szerint Kocsis kötéllel egy teljes pontot javított selejtezőbeli eredményéhez képest, és 19,950 ponttal ötödik lett. Labdagyakorlatának végébe egy kis hiba csúszott, így 19,600 ponttal hetedikként zárt. Buzogánnyal már a selejtezőjében is magas pontszámot szerzett (23,150), és harmadikként került a döntőbe.

Szombaton utolsónak szólították, és egy szép gyakorlatot bemutatva 22,900 ponttal a dobogó harmadik fokára állhatott, megszerezve ezzel a magyar ritmikus gimnasztika első junior Európa-bajnoki érmét."Elképesztő, hogy sikerült megszereznem a bronzérmet. Utolsó voltam a buzogány döntőjében, és bár tudtam, hogy a többiek milyen pontszámokkal állnak, igyekeztem csak magamra figyelni, és a saját teljesítményemmel foglalkozni" - nyilatkozta Kocsis Evelin.

Hozzátette, biztosan nem hitte volna el, ha valaki a verseny előtt azt mondja, ilyen előjelek után, ilyen felkészülési időszakkal a háta mögött a dobogóra állhat.

"Fantasztikus napot zártunk, minden várakozásunkat felülmúlta Evelin teljesítménye" - mondta Koch-Tiringer Tímea edző. Elárulta, a buzogány döntőjében azt számolgatták, ha Kocsis jól megcsinálja a gyakorlatát, akkor megszerezheti a harmadik helyet, de ezt neki nem mondták, igyekeztek róla minden terhet levenni.

A kontinensviadal zárónapján, vasárnap is lesz magyar érdekeltség, Pigniczki Fanni ugyanis mind a négy szeren szőnyegre lép a felnőttek között.

Fotók: EuropenGymnastic/Simoneferraroph

Videók