Megdöbbentő jelenet zavarta meg az olimpia triatlon versenyét

Ilyet még nem láttunk.


Különös közjátékkal kezdődött a tokiói olimpia triatlon versenye.

Sokáig úgy tűnt, minden készen áll a verseny rajtjára, a startpisztoly elsülése után azonban megdöbbentő jelenetek zajlottak le a vízben. A versenyzők egy része beugrott a vízbe és úszni kezdett a stég másik felén álló sportolóknak azonban erre nem volt lehetőségük, mert egy a stég előtt álló, majd elinduló hajó elzárta az útjukat.

A furcsa közjátékon a BBC kommentátora, Matt Chilton is meglepődött, hüledezve közölte, sose látott még ilyet triatlon verseny során. A 2013-ban világbajnoki címet szerző triatlonos, Non Stanford szintén megdöbbent.

„Ilyet még soha nem láttam, olimpián meg biztosan nem. Remélhetőleg a már beugró srácoknak ez nem fogja túlságosan befolyásolni a versenyét” – fejtette ki.


Szerencsére a furcsa közjátékban nem sérült meg senki. A szervezők pedig észlelve a hibát visszarendelték a már úszó versenyzőket a stégre. Az új rajtot követően már probléma nélkül zajlott a verseny, amelyet végül a norvég Kristian Blummenfelt nyert meg Alex Yee és Hayden Wilde előtt. Magyar részről Bicsák Bence hatalmas bravúrral a hetedik helyet szerezte meg, míg Tóth Tamás a 29. helyen zárt.

Forrás: givemesport.com

Borítókép: Twitter

 

Videók