Mayer Gréta remekelt a junior Eb-n

Gerendán ezüst, talajon bronzérmet szerzett a junior korú versenyző.


Mayer Gréta gerendán ezüst-, talajon bronzérmet nyert vasárnap a törökországi Mersinben zajló női torna Európa-bajnokság juniorversenyében.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Dunaferr SE sportolója gerendán ugyanannyi pontot kapott, mint a román Ana Barbosu, utóbbi javára csupán a magasabb kiviteli pontszám döntött.

Felemáskorláton Szmirnov Anna ötödik, ugrásban Balázs Kíra nyolcadik lett. A Balázs Kíra, Béke Flóra, Mayer Gréta, Peresztegi Nóra, Szmirnov Anna összeállítású magyar juniorválogatott a pénteki csapatversenyben bronzérmet nyert. A juniorok mezőnyében a koronavírus-járvány miatt 11 ország mindössze negyven tornásza szerepelt.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány úgy fogalmazott, az elért sikereknek valódi sportértékük van, hiszen a magyarok fel tudták venni a versenyt pontszámokban és gyakorlatokban is olyan sportági nagyhatalmakkal, mint Ukrajna vagy Románia.

"Óriási siker ez a versenyzőknek, még akkor is, ha szűkebb a mezőny, hiszen anyagerősek a gyakorlataik, jók a pontszámaik" - értékelt Altorjai Sándor csapatvezető.

Borítókép: utanpotlassport.hu 

Videók