Már biztos a magyar éremszerzés az asztalitenisz Eb-n

Háromszettes sikerrel ment tovább a Ecseki-Szudi kettős.


Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó bejutott az elődöntőbe férfi párosban a varsói egyéni asztalitenisz Európa-bajnokságon, így már biztosan érmet szerez. Magyar férfi játékos legutóbb 2007-ben állhatott dobogóra a kontinensviadalon.

A harmadik helyen kiemelt magyar kettősre az ötödikként rangsorolt Gárdos Róbert, Daniel Habesohn osztrák egység várt a szombat délelőtti negyeddöntőben, utóbbi duó 2012-ben és 2018-ban megnyerte ezt a számot.
Szudiék azonban nem ijedtek meg, sőt, az első két szettben remekül játszva tartották a lépést a riválissal, s a játszmák végén, a fontos pontoknál ők összpontosítottak jobban, így karnyújtásnyira kerültek a dobogótól.

A harmadik felvonásban végig a magyarok vezettek, s a rutinos ellenfél - a Budapesten született Gárdos 42, versenyzőtársa pedig 34 éves - nem tudott újítani, így a 25 esztendős Szudi és a nála egy évvel fiatalabb Ecseki háromszettes sikerrel lépett tovább a legjobb négy közé.A magyarok ellenfele - délután 16.35-től - az orosz Lev Kacman, Makszim Grebnyev kettős (18.) lesz az elődöntőben, utóbbi egység a nyolc között, nagy meglepetésre az első helyen kiemelt német Benedikt Duda, Dang Qiu párost búcsúztatta.

Magyar férfi játékos legutóbb 2007-ben szerzett érmet Eb-n, akkor Pázsy Ferenc Póta Georginával vegyes párosban lett harmadik.
Az Eb vasárnapig tart, a férfi egyes és páros, valamint női egyes és páros döntőkre a hét utolsó napján kerül sor.

Eredmények (a viadal honlapja alapján):

férfi páros, negyeddöntő:
Ecseki Nándor, Szudi Ádám-Gárdos Róbert, Daniel Habesohn (osztrák) 3-0 (9, 9, 8)

női páros, negyeddöntő:
Nina Mittelham, Sabine Winter (német)-Póta Georgina, Britt Eerland (magyar, holland) - játék nélkül

Borítókép: Facebook.com/MagyarAsztaliteniszSzövetség

Videók