Már 30 orosz súlyemelő bukott meg anabolikus szteroidok használatával

Dmitrij Petrov négyéves eltiltást kapott.


Dmitrij Petrov személyében a harmincadik orosz súlyemelő bukott meg a doppingvizsgálaton anabolikus szteroid használata miatt.

Az orosz bajnokot négy évre tiltották el a versenyzéstől - adta hírül a TASZSZ az orosz doppingellenes ügynökség (RUSADA) jelentésére hivatkozó anyagában.

Az anabolikát segítségül hívók mellett további 14 orosz súlyemelőt büntettek a tiltó szabályok megsértéséért, ők másfajta illegális szer - például növekedési hormon - használatán veszítettek rajta, vagy azért kaptak eltiltást, mert egy éven belül háromszor nem találták őket a doppingellenőrök a holléti jelentésben megadott tartózkodási helyen. Márpedig az ilyen ismételt mulasztás ugyanúgy doppingvétségnek minősül.

A TASZSZ egy másik szombati doppinghíre szerint nem került be a súlyemelő-válogatott bő keretébe a leghíresebb és legeredményesebb orosz női versenyző, a sokszoros világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Tatyjana Kasirina, aki így nem lesz ott az áprilisi, moszkvai Eb-n.

Az ő ügyében fegyelmi vizsgálat indult decemberben a doppingellenes szabályok megsértése miatt, az eljárás idejére versenyzési jogát felfüggesztették.

Az Európa-bajnokságot április 3. és 11. között rendezik az orosz fővárosban.

Borítókép: GettyImages

Videók