Major Veronika nyerte a Golden Target Awards díjat sportpisztolyban

Pedig négyből csak három világkupán vett részt.


A világranglistapontok alapján Major Veronika lett idén a Golden Target Awards díjazottja a 25 méteres pisztolyszámban a Nemzetközi Sportlövő Szövetségnél (ISSF).

A magyar szövetség szombati híradása szerint Major úgy nyerte el a díjat, hogy csak három világkupaversenyen vett részt a négyből. Újdelhiben első lett, a döntőben világcsúccsal győzött, amivel olimpiai kvótát is szerzett. Pekingben a második, Rio de Janeiróban szintén az első helyen zárt, Münchenben nem indult.

Major Veronika a díját december 6-án veheti át Münchenben, az ISSF Gálán. A tervek szerint ezen a hétvégén dönt majd a nemzetközi szervezet arról is, hogy a 2020-as olimpiát követően évente rendeznek világbajnokságot a sportlövőknek.

Borítókép: Facebook/Major Veronika

 

Sport365.hu - Tizenharmadik lett a Vk-döntőn Major Veronika

A keszthelyi sportoló a nemzetközi szövetség honlapja szerint 581 körrel zárta a 30+30 lövéses alapversenyt, és három körrel maradt le a nyolcas fináléról. Az aranyérmet a kínai Csang Csing-csing szerezte meg. A péntekig tartó vk-döntőben Major légpisztolyban, a hozzá hasonlóan olimpiai kvótás Péni István pedig légpuskában szerepel csütörtökön. Fotó: Facebook.com/Hunshooting

Videók