Major Veronika mindenkit maga mögé utasított a világkupán

Sportpisztolyban nem volt párja.


Major Veronika nyerte a női sportpisztolyosok viadalát csütörtökön a sportlövők Rio de Janeiróban zajló világkupaversenyének második napján.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a már ötkarikás indulási joggal rendelkező keszthelyi versenyző az alapversenyt 588 körrel zárta, így másodikként jutott döntőbe, ahol 35 pontot ért el, míg a másodikként záró kínai Hsziung Ja-hszüan 33 ponttal fejezte be a versenyt. Major februárban, az újdelhi világkupán világcsúccsal győzött sportpisztolyban, ami tokiói kvótát ért. A riói vk-n a versenyszám másik két magyar indulója közül Egri Viktória 24. lett 579 körös teljesítménnyel, Csonka Zsófia pedig 60. helyen végzett 570 körrel.

A férfi légpisztolyosoknál Tátrai Miklós mindössze három körrel maradt el a döntőbe jutástól, egyúttal a tokiói olimpiai kvótát érő helyezéstől, miután az alapversenyben 578 körrel 16. lett, a fináléba kerüléshez pedig 581 kört kellett volna lőnie.

A férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses számában a februári újdelhi világkupán szintén olimpiai kvótát szerző Péni István 1174 körrel 11. lett, míg Sidi Péter a 41. (1165 kör), Pekler Zalán pedig a 47. helyen zárt (1162).

Ahogyan a világkupa-sorozat eddigi összes állomásán, úgy Rióban is minden számban két-két tokiói indulási jog talál gazdára.

Videók