Liu-testvérek: A bizalomvesztés és a bizonytalanság miatt váltunk!

A nagy bejelentés óta először szólaltak meg az országváltást kezdeményező sportolók.


 Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang kezdeményezték, hogy a jövőben más ország zászlaja alatt versenyezhessenek, a magyar helyett.

Az okokról egészen idáig sehol sem beszéltek, most azonban a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjújukban erről is szó esett.

„Amikor megtudtuk, hogy a Magyar Országos Korcsolyázószövetség nem tartja együtt az edzői stábot, aggódni kezdtünk. Egyre bizonytalanabbá vált a helyzetünk, és ennek nem örültünk.” – válaszolta Liu Shaolin Sándor arra a kérdésre, hogy hogyan fajult el a helyzet.

A beszélgetés során többször is elmondták, a Szövetség hozzállása és sokszor nem korrekt hozzállására vezethető vissza a döntésük. Az edzői stáb széthullását követően semmilyen tervvel vagy programmal nem tudtak előállni, amely garantálná az eredményes folytatást.

Az interjúban szó esett arról is, hogy elképzelhető, hogy a Szövetség a szerződésükből fakadó költségeket rajtuk verné le. A testvérek elmondása szerint ezt akár meg is fizetnék, ha ezzel gyorsítható a folyamat.

„Ahogy említettük, a bizalomvesztés és a bizonytalanság miatt döntöttük el, hogy országot váltunk – úgy határoztunk Ádóval, ha a magyar szövetség ragaszkodik a költségek megfizetéséhez, akkor mi magunk álljuk. Még akkor is, ha nem értünk egyet vele, s ha a rövid pályás gyorskorcsolyázás nemzetközi történetében sincs példa hasonlóra.” – mondta Shaolin.

Sok találgatás volt azügyben, hogy melyik nemzet zászlaja alatt versenyzik tovább a testvérpáros, de ezzel kapcsolatban ők sem adtak egyértelmű választ. Természetesen a legesélyesebb továbbra is Kína.

„Hogy hová megyünk, még nem tudjuk, vagyis nincs olyan ország, szövetség, amelyik rendezné ezeket a költségeket.” – Shaolin.

Forrás: NSO

Kép: Christian Kaspar-Bartke - International Skating Union/International Skating Union via Getty Images

 

Videók