Két napja még kórházban ápolták, most újra világbajnok lett Korok Fatima

Elképesztő teljesítmény a magyar lánytól.


Korok Fatima ismét világbajnoki címet szerzett az Aida szabadtüdős mélymerülő versenyén.

A magyar szabadtüdős mélymerülő útja nem volt egyszerű az újabb sikerig. A koronavírus miatt a 2020-as szezonja csak úgy, mint sok sportolónak neki is csonkára sikerült. A mindig eltökélt lányt azonban ez nem tudta megállítani, 2021-ben új célokkal vágott neki az évnek. Szeretett volna újabb egyéni csúcsot úszni és megvédeni világbajnoki címét. A felkészülése nem volt teljesen zökkenőmentes, ráadásul a véghajrában kisebb sérülések is hátráltatták.

Néhány héttel a megmérettetés előtt egy ideg csípődött be a nyaki csigolyáinál, emiatt néhány napos kényszerpihenőt kellett beiktatnia.

A pár nap kihagyás szinte meg sem látszott rajta, utolsó felkészülési versenyén 88 méterig jutott, amivel újabb magyar csúcsot állított fel. Amikor már csak az utolsó simítások voltak hátra, azonban újabb fordulat következett.

A világbajnokság helyszínén történő egyik gyakorló merülése előtt fejjel nekiütközött egy fém létrának, így az utolsó edzését ki kellett hagynia.


Az úszósapkájának köszönhetően ezt megúszta egy kisebb repedéssel, ám a fejsérüléshez fülgyulladás és láz is párosult. Utóbbiak miatt a magyar versenyző kénytelen volt kihagyni a világbajnokság első versenynapját, ám Fatima, mint oly sokszor, ezúttal is bebizonyította, nem ismer lehetetlent.

A pénteki versenynapon a magyar sportoló a 89 méteres mélységet célozta meg, amelyet tökéletes merüléssel sikeresen teljesített is. Ezzel nemcsak újabb egyéni- és magyar rekordot állított fel, hanem az aranyérmet is megszerezte, egyúttal megvédte világbajnoki címét.


 A sikeren túl még egy fontos dolgot tett Fatima, bizonyította, hogy nincs lehetetlen és az álmainkat soha sem szabad feladni.
Borítókép-fotók: Facebook.com/KorokFatimaFreediver

Videók