Itt a második baleset, most Földházi Zsófiát érte komoly sérülés

Duplán nehéz helyzetben az öttusacsapat, hiszen Alekszejev Tamara is balesetet szenvedett a közelmúltban. Földházi Zsófia pedig a mai napon bokatöréssel került kórházba. Sportolóval ennél rosszabb nem is történhetne egy hazai rendezésű világbajnokság előtt.


Földházi Zsófi bokatörést szenvedett edzés közben, így nem indulhat a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon. A válogatott másik kulcsembere Alekszejev Tamara indulása sem biztos.

Kállai Ákos szövetségi kapitány az MTI-nek azt mondta, hogy a hétfői lovasedzésen történt Földházi balesete.


"Zsófi a melegítés elején a vágtánál, még az ugrások előtt leesett a lóról, talppal, sarokra érkezett, és megreccsent a csont"
- számolt be a történtekről a lovasedző elmesélésére hivatkozva.


Mint utóbb kiderült, a belső bokacsontról levált egy darab, emiatt a lehető leghamarabb megműtik a 26 éves versenyzőt.
A 2013-ban egyéniben Európa-bajnok, 2017-ben vb-ezüstérmes, a magyar csapattal pedig sorozatban háromszor vb-győztes Földházi számára ezzel véget ért az idény. A csontok összeforrása alapvetően hat hét, azután lehet újra megkezdeni a terhelést.


Már biztos: Földházi Zsófia nem tud rajthoz állni a budapesti világbajnokságon.

Fotó: Facebook.com/FoldhaziZsofia

Nehéz ilyen helyzetben bármit is kívánni, de ha valamit mégis, akkor azok Zsófi saját szavai lennének.

Továbbra is ebben higgy Zsófi: 

 

A válogatott másik alapembere, Alekszejev Tamara július 29-én, a párizsi edzőtáborozás során szenvedett kézközépcsonttörést, emiatt kénytelen volt kihagyni az angliai Európa-bajnokságot.
Kállai Ákos utalt rá, hogy négy hét telt el azóta, és ezen a héten fog kiderülni az edzéseken, hogy megy neki a vívás, mennyire terhelhető a bal keze.

"Tamara tudott mást edzeni időközben, a kérdés most az, mennyire tudja a pengét irányítani az érzékenység miatt, mennyire éles a fájdalom, amit a vívás okoz" - mondta a szakvezető hozzátéve, a tapasztalatok alapján fogják eldönteni, indulhat-e a hétfőn kezdődő vb-n a székesfehérvári versenyző.

Borítókép: Facebook.com/FoldhaziZsofia

Videók