Galambos Péter Köycegizben tehet fontos lépést Tokió felé

Az Eb-győztes evezős gőzerővel készül a pótkvalifikációs versenyre.


Törökországban készülő evezőseink az edzőtábor feléhez érkeztek – két hét múlva olimpiai válogatóverseny vár rájuk.

Eddig minden feltétel adott az ideális felkészüléshez evezőseink számára, akik hosszú idő után először vehetnek rész külföldi edzőtáborozáson. Galambos Péter, a Vác Városi Evezős Club Európa-bajnoka Köycegizből adott helyzetjelentést.

„Már harmadik alkalommal vagyok itt, és idén is nagyon kedvezőek a feltételek: masszív húsz fok és jelentős részt jó vízifeltételek" – számolt be a Career Sport Management érdeklődésére videoüzenetében a törökországi edzőtábor első feléről Galambos Péter.

"Az első héten voltak kisebb-nagyobb szelek, hullámok, amikor csak szárazföldön tudtunk készülni, viszont a második héten tulajdonképpen végig vízen lehettünk.”

A magyar evezősök január végén utaztak el az Antalyától mintegy 180 kilométerre fekvő Köycegizbe, ahonnan február 25-én készülnek hazatérni. Ha minden a terveknek megfelelően alakul, úgy ekkora az is eldől, mely egységek szállhatnak még harcba a tokiói olimpián való részvételért.
 

Galambos Péter török edzőtábor

Galambos Péter evezős Európa-bajnokunk helyzetjelentése a törökországi edzőtáborából!


„A tábort egy válogatóversennyel fogjuk zárni, ahol kialakulnak azok az egységek, akik képviselhetik majd Magyarországot a pótkvalifikációs versenyeken. Erre készülünk gőzerővel” – tekintett előre Galambos Péter.

Európa-bajnokunk, aki ősszel maga is átesett a koronavírus-fertőzésen, korábban kijelentette, alig várja, hogy téthelyzetben is hajóba ülhessen – október közepe óta erre nem volt lehetősége.

A nemzetközi szövetség január végén hagyta jóvá az olimpiai pótkvalifikációs versenyek időpontjait és helyszínét. Ennek értelmében a magyar válogatóverseny győzteseinek még két lehetőségük lehet kvótát szerezni. Előbb az európai kvalifikációs regattán április 5. és 7. között az olaszországi Varessében, majd utolsó dobásként a májusi végső világkvalifikációs regattán, május 15. és 17. között a svájci Luzernben.

A két megmérettetés között az Európa-bajnokságot is megrendezik majd, április 9. és 11., vagyis az európai kvalifikációs verseny után csupán két nappal – szintén – Varessében.

A váciak 34 esztendős kiválósága normálsúlyú egypárban igyekszik „megváltani” jegyét Tokióba.

Forrás: Career Sport Management

Borítókép: Facebook.com/Galambos Péter Kisgalamb

 

Videók