Ez elképesztő, 62 évesen döntött Guinness-rekordot

Az egykori tengerészgyalogos úgy állított be új Guinness-rekordot, hogy több mint 8 órán át tartotta magát az úgynevezett "deszkázásban".


Hihetetlen teljesítmény lenne bármelyik életkorban. De az új plank világrekorder George Hood ráadásul 62 éves, és azt mondja, hogy élete legjobb formájában van.

Hood február 15-én 8 óra 15 perc 15 másodpercig kitartott plankingben, ami hivatalosan is új Guinness-rekordnak számít.

A női rekordot jelenleg a kanadai Dana Glowacka tartja, aki tavaly 4 óra 19 percig és 55 másodpercig tartotta a pózt a Guinness World Records szerint.

Hood, az egykori amerikai tengerészgyalogos korábban - 2011-ben - már beállított egy rekordot, akkor 1 óra 20 percig tartotta a plank pózt. Amikor azonban 2016-ban újra megpróbálta, nem sikerült. Ugyanis közben kínai riválisa, Mao Weidong 8 óra 1 perc és 1 másodperces idővel új csúcsot állított fel.

Hood ekkor elhatározta, hogy visszaszerzi címét. A nagy napig tartó 18 hónap során minden nap átlagosan 7 órán át edzett."Napi 4-5 órát plankingelek" - mondta Hood a CNN-nek. "Emellett naponta 700 fekvőtámaszt csinálok, 2000 felülést és 500 guggolást. A felső test és a karok erősítéséhez kb. 300 bicepsz gyakorlatot is elvégzek minden nap."

A Guinness World Records szerint Hood összesen körülbelül 2100 órát töltött a felkészüléssel.

Amikor Hood nekilátott, hogy megdöntse a világrekordot, azt mondta, hogy három fiára gondol. A másik, ami erőt adott neki ahhoz, hogy végigcsinálja a kihívást, a rockzene. 

"Amikor nehéz lesz, tudod, mit csinálok? Olyan hangosan hallgatom ezt a zenét, hogy azt gondolnád egy rock-koncerten vagy. Mindig elképzeltem, hogy rock-sztár vagyok a nyolcvanas években." - mondta Hood. "És legalább az alatt a 8 óra, 15 perc és 15 másodperc alatt rocksztár voltam."Hood szerint valószínűleg ez vot utolsó alkalom, hogy megdöntötte a planking rekordot, a következő célja az, hogy a legtöbb fekvőtámaszt lenyomja egy órán belül, aminek a jelenlegi Guinness-rekordja 2,806.

Hood a saját teljesítményével kapcsolatban csak ennyit mondott: "Bárki megteheti, amit én csinálok."

"Mindenkinek el kell kezdenie valahol" - nyilatkozta. - "Minden elültetett fának gyökerei vannak. Amikor a fát elültetik, ezek a gyökerek növekedni kezdenek. Lehet eleinte csupán 30 másodperc, egy perc, akár 5 perc vagy egy óra planking, de ha rendszeresen ismétled a gyakorlatot, akkor úgy fogsz fejlődni, ahogyan a fa fejlődik, ha gondozzák. Egyre inkább fejlődni fogsz, és valóban egyre jobb leszel."

Borítókép: cnn.com

Videók