Elveszítette eszméletét a víz alatt, a "szabadtüdős angyalok" segítettek a magyar búvárnak

Korok Fatima szerencsére jobban van.


Ahogy arról korábban beszámoltunk Korok Fatima az AIDA által szervezett világbanokság pénteki versenynapján megvédte 2019-ben megszerzett világbajnoki címét a szabadtüdős merülők szabadmerülő számában.

A magyar lány 89 méterre jutott, ezt az eredményt egyik versenyző sem tudta teljesíteni. A vasárnapi versenynapon a sportolókra a legnehezebb versenyszám várt, az uszony nélküli merülés. Fatima előzetesen 64 métert jelölt meg célmélységnek. A többi versenyző ennél jóval kevesebbet adott meg, így sikeres teljesítés esetén Fatima, ebben a számban is vb-címet ünnepelhetett volna. A magyar szabadtüdős merülő a vízben rosszul lett és segítségre szorult.


A magyar világbajnok búvár merülése az 54.00 perctől látható. Nagyjából 3 percet töltött a víz alatt. Felszínre érkezéskor nem volt eszméleténél Fatima, de a biztonsági személyzet azonnal a segítségére sietett és rövid időn belül magához tért a magyar versenyző.  

A felszínen az őket biztosító búvárok egyből a segítségére siettek, és rövid ellátás után Fatima magához tért, aki a motorcsónakbana  rá jellemző mosollyal üzent a szurkolóknak, hogy a nagy ijedtség ellenére, már jobban van!

A szabadtüdős merülésben a versenyzőknek az előző nap saját maguk megadott célmélységet kell teljesíteni. Az adott ponton egy fehér kártya van elhelyezve a kötél végére, ezt kell felhozni az adott személynek. A teljesítés akkor sikeres, ha a merülő a felszínre érkezésekor kézjellel mutatja, hogy jól van, majd bemutatja a fehér kártyát.

Korok Fatima így írta le közösségi oldalán az ijesztő jelenetet:

"A mai nap kemèny volt, durva àramlattal.
A nem biztonsàgos körülmènyek ellenère nem lett lefùjva időben a verseny ìgy megpròbàltam a kijelölt 64 mèteres CNF - uszony nèlküli merülèst, ami a màsodik arany èrmes merülèsem lett volna ezen a VB-n. Bàr elèrtem a cèlmèlysèget ès felfelè az utolsòkig küzdöttem, sajnos nem sikerült a felszìnre èrnem ès elàjultam.
Elnèzèst kèrek az ijedsègèrt mindenkitől aki nèzte a merülèst . Csak felszìni video volt, mert a mèly kamera - diveeye - is ùgy döntött, hogy ebben a nagy àramlatban inkàbb nem merül velem olyan mèlyre , de a màsodik kèpen làthatò @lilycrespy valahogy ìgy nèztem ki èn is felfelè ùszva 64 mèterről.Köszönöm a biztonsàgi angyaloknak a profi mentèst ès @afa_zhang hogy velem voltàl .
Jòl vagyok, minden rendben van , de az àjulàs ideje miatt a szabàlyok szerint a bìròk nem engednek ùjra merülni, ìgy az AIDA vilàgbajnoksàg nekem ezzel vègetèrt. Ebből is tanultam ès legközelebb tudom mit kell tennem. Nem fogom fel kudarcnak, tudom hogy erős vagyok, de nem halhatatlan, èn is csak emberből vagyok ès bizony ma hibàztam
KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A TÀMOGATÀST ÈS SZURKOLÀST !
Pàr nap pihi ès folytatom az edzèst a törökorszàgi @cmasorg @cmasfreediving versenyre ami oktòberben lesz !
Tovàbbi sok sikert mindenkinek itt Cipruson ! Drukkolok fiùk, lànyok!
 

 

Borítókép: Youtube.com

Videók