Egyedül Pétervári-Molnár Bendegúz nem lesz ott a hétvégi evezős ob-n

Így az Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Galambos Péter az esélyese az egypárevezősök versenyének, amelyet a Velencei-tavon rendeznek meg.


Pétervári-Molnár Bendegúz kivételével a magyar evezős válogatott minden tagja elindul a péntektől vasárnapig tartó országos bajnokságon, amelyet a Velencei-tavon rendeznek.
Szierer János szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta: egypárban, a sportág királyszámában így egyértelműen a könnyűsúlyú Galambos Péter számít favoritnak, aki az ob-n 2018-ban és 2017-ben is legyőzte a riói olimpikon Pétervári-Molnárt. Galambos kimondottan jó formában és eredményesen versenyzett eddig az idén: karrierje első felnőtt aranyérmét nyerte nagy világversenyen június elején a luzerni Európa-bajnokságon, majd augusztus végén a linzi világbajnokságon ezüstérmes lett.
 
 
A szakember hozzátette: kimondottan népes lesz az ob mezőnye. "A nevezések alapján minden hazai klub képviselteti magát az ob-n, a felnőtt mezőnyben pedig ott lesznek az utánpótlást jelentő ifik is" - közölte. Szierer János elmondta: a válogatottak számára nincs semmiféle követelmény, mint ahogy nincs következménye sem az ob-n nyújtott eredményeknek.
"Ezúttal a klubjaikat képviselik a versenyzők, a válogatottban viszont többnyire vegyes csapatok alkotják az egységeket, hiszen oda a legjobbak kerülnek" - nyilatkozta. A szövetségi kapitány kifejtette: egy kiugró egyéni teljesítménnyel bárki felhívhatja magára a figyelmet, viszont következményektől annak a válogatott kerettagnak sem kell tartania, akinek rosszul sikerül a hétvégi verseny.
Az ob mindhárom napján rendeznek döntőket, a felnőtteknél 23 számban hirdetnek győztest, de lesznek egyetemi, amatőr és túraversenyek is.
 
Fotók: Facebook/Magyar Evezős Szövetség - Hungarian Rowing Federation
 

Videók