Drámai üzenet az olimpikonnak: nem hagyom, hogy keresztre feszítsenek téged

Simone Biles onnan kapott segítséget, ahonnan nem is számított rá.


Simone Bilest a brazilok egykori játékosa is felkarolta.

Az olimpia eddigi egyik legnagyobb hírét nem egy aranyérem szolgáltatta, hanem a négyszeres olimpiai bajnok tornász, Simone Biles visszalépése. A tornasport egyik legnagyobb legendája egy kevésbé jól sikerült ugrása után kiszállt a csapatversenyből, majd nem sokkal később bejelentette, az egyéni összetettől is visszalép. Indoklása szerint, lelki egészségét szem előtt tartva döntött amellett, hogy nem vesz részt a küzdelmekben.

Biles megosztotta a tornászból lett fitnesz edző, Andrea Orris bejegyzését, aki emlékeztett arra, hogy a csapatorvos korábban molesztálta a négyszeres olimpiai bajnokot.

„Ugyanarról a lányról beszélünk, akit gyermekkorában és a tinédzser évei alatt zaklatott a csapatorvos”- írta Orris, majd hozzátette, ez a lány 24 éves korára több traumát szenvedett el, mint amennyit a legtöbb ember valaha átél.


A tornászhoz visszalépése óta a világ minden tájáról érkeznek a támogató üzenetek, amiket Biles egy bejegyzésben köszönt meg.

„A felém áramló szeretet és támogatás, amit kaptam, ráébresztett, hogy több vagyok, mint az eredményeim és a tornám, amiben soha nem hittem igazán” – írta közösségi oldalain.Biles-hoz az egyik legmaghatóbb üzenet onnan érkezett, ahonnan talán nem is számított rá.

Az egykori brazil válogatott labdarúgó, Adriano is írt neki. A csatárnak már fiatalon a lábai előtt hevert az egész világ, ám amikor 22 évesen elveszítette édesapját, kicsúszott a lába alól a talaj. Onnantól kezdve nem igazán tudta sem karrierjét sem a magánéletét irányítani. Nemrég egy barátja elárulta róla, hogy az alkohol és a depresszió szövi át az életét
.
„A depresszió és az alkohol azóta része az életének. És most magányosabb, mint valaha. Lehet, hogy az Instagramon az látszik, hogy állandóan emberek veszik körül, de egyedül van. Rég elvesztette a focizás örömét.”

Ennek tükrében érthető, hogy az Inter egykori játékosa mennyire átérzi Biles helyzetét.
Éppen ezért jelenthet sokat az ő üzenete a tornásznak, hiszen hasonló dolgokon mentek keresztül.

 

 

„Pontosan tudom, hogy mi történik, és nem hagyom, hogy az emberek keresztre feszítsenek téged. Légy boldog és gondoskodj a mentális egészségedről. Ezen keresztül mentem és a mai napig kétségbe vonnak. Isten bocsásson meg ezeknek a gonosz embereknek” – írta posztjában.
A tweetet imádták az emberek. A bejegyzés több mint 150 000 lájkot kapott.

Adriano a vele történtek után már nem tudott lelkileg felépülni, de Bilesnak még lehet rá alkalma. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a tornász a vasárnap kezdődő egyéni döntőkben ott lesz-e.

 

Borítókép: twitter.com/Adriano Imperador

Forrás: givemesport.com

Videók