Bombaformában az év junior fitneszversenyzője

„Tök szerény lány vagyok, de a színpadon átszellemülök” - vallja Frauenberger Panna.


A szövetség másodjára választotta meg az év junior fitneszversenyzőjének a 18 éves Frauenberger Pannát, aki a világbajnoki dobogós helyezései mellett a versenyekre való felkészülés nehézségeiről, a kemény diétáról, céljairól és „szuperhőssé” változásáról is mesélt az Utánpótlássport.hu oldalnak.

Ősszel élete legnagyobb sikereit érte el a magyar fitnesz egyik legígéretesebb versenyzője, Frauenberger Panna. A tizennyolcadik születésnapját decemberben ünneplő sportoló a budapesti junior testépítő és fitnesz-világbajnokságon ezüstérmet szerzett, majd egy hétre rá a pozsonyi felnőtt-világbajnokságon lett harmadik. Az országos bajnoki elsőségek és a 2018-as junior Európa-bajnoki cím után már megkapta az év junior versenyzője elismerést, február elején másodszor ítélte neki oda a díjat a szövetség.

„Nagyon sok jó versenyző van a junior fitnesz kategóriában. Sok lány már kisgyerek kora óta csinálja és mára a nemzetközi mezőnyben is eredményesen szerepel, ezért igen értékes számomra, hogy újra én kaptam az elismerést, amit leginkább az előző évben felmutatott teljesítmény alapján ítélnek oda. Szerencsére, nekem a két világbajnokság nagyszerűen sikerült. Máig elönt a boldogság, ha felidézem a döntők pillanatait. 2019-ben sikerült magamból kihoznom a legtöbbet, és bár rengeteg munka kellett hozzá, meg tudtam mutatni, hogy a világ élmezőnyében a helyem.”

Itt a kulcsszó a munka. Panni meséli, hogy az évet tavaszi és őszi szezonra bontják, mindkét időintervallumba tartozik egy-egy fő verseny, ami sokszor Európa- vagy világbajnokság. Ezekre az eseményekre már négy-öt hónappal a nyitónap előtt elkezd készülni, de persze, abban a kevés pihenőidőszakban sem feledkezhet meg céljairól.

„Leginkább az étkezésre kell figyelni. Például csokit egyáltalán nem eszem. Amikor a diétát elkezdem, még nem olyan kemény. Az edzőm folyamatosan nézi, milyen formában vagyok, és ha kell, változtatunk. A verseny hetében három napig csak csirkét eszem és rengeteg folyadékot iszom, az utolsó napokban jöhet kis szénhidrát és jöhet a folyadékcsökkentés.”

Az interjú folytatását az utanpotlassport.hu oldalán olvashatják.

Borítókép, forrás: Utánpótlássport.hu

Videók