"Az ETTU nehéz, de helyes döntést hozott"

Felegyi Gábor szerint ilyen időszakban szárnyalhat a kreativitás.


Felegyi Gábor, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) versenyigazgatója szerint Magyarországon is lehetnek zárt kapus nemzetközi versenyek az év hátralévő részében.

A júliusban kinevezett szakember annak kapcsán nyilatkozott csütörtökön az M1 aktuális csatornának, hogy az európai szövetség (ETTU) szerdán a járványhelyzet miatt elhalasztotta a szeptember 15-20-ra kiírt varsói Eb-t.

"Nem a legegyszerűbb feladat most átvenni a versenyigazgatói posztot egy olimpiai sportágban, ugyanakkor izgalmas is, hiszen ilyen időszakban szárnyalhat a kreativitás, hogy miként lehet versenyeket rendezni"
- jelentette ki Felegyi Gábor. "Az ETTU nehéz, de helyes döntést hozott, mert nem javul az európai vírushelyzet, és az Európai Unió álláspontja nem változott a kívülről beutazók felé. Így például nem egyszerű bejutni Lengyelországba Oroszországból, Fehéroroszországból vagy Ukrajnából."

A versenyigazgató elmondta, az NBA 180 millió dollárt költött a floridai "buborékra", a küzdősportos UFC sem kevés pénzért alkotta meg a Fight Cityt. Az asztaliteniszben is működhet hasonló konstrukció, tárgyalnak Németországgal és Kínával, hogy egy "buborékban" versenyeket tudjanak rendezni.

"Hogy mi kell ennek a biztonságához, az szó szerint az egymillió dolláros kérdés. De más sportágak tapasztalatai azt mutatják, hogy teljesen biztonságos környezet nem létezik"
- vélekedett. "A mai ITTF menedzsment-ülésen felvetettem, hogy Magyarország is képes lehet versenyeket rendezni buborék vagy más rendszerben. Egy topjátékosokat felvonultató, 4-5 hetes verseny buborékban való megrendezéséhez, hosszabb csarnokbérléshez azonban komoly kormányzati támogatásra lenne szükség" - tette hozzá.

Borítókép: MOATSZ.hu

 

Videók