Az egykori diszkó helyén ma már pingponglabdák pörögnek

Exkluzív interjú Tihanyi Péterrel, a High Life Sportegyesület vezetőjével.


Tihanyi Péter asztaliteniszező két évtizedes kihagyás után, néhány évvel ezelőtt tért vissza az NBI-be újra aktív versenyzőként. A sport azonban ma már a munkát is jelenti az életében, hiszen az Óbudán működő High Life Sportegyesület vezetőjeként is tevékenykedik.

- Hosszú idő után álltál újra néhány évvel ezelőtt versenyen pingpongasztalhoz. Mi az oka annak, hogy újrakezdted?

- A gyerekkorom meghatározó része volt az asztalitenisz, még 1978-ban a Központi Sportiskolában leigazolt versenyzőként kezdtem el a pályafutásom. Ez gyakorlatilag végig kísérte a felnőtté válásom, és a felnőtt koromból is még néhány évet. Aztán teljesen más irányba vitt el az élet, és jó húsz év kihagyás után tudtam visszaszeretni a sportágba. Nagyon kalandos az, hogy amit NBI-esként hagytam ott, abba újra NBI-esként kapcsolódhattam be. Néha még meccseket is tudok nyerni, és ez nagy büszkeséggel tölt el.

- Közben csatlakoztál ahhoz a sportegyesülethez, ami az egykori High Life Disco helyén jött létre.

- Gyakorlatilag a régi diszkó romjain épültünk újjá, és ahol régen pörögtek, ott most a labda pörög. Egy erőteljes másfél éves átalakítás eredménye, amit itt látunk.- Te felelsz ennek az egyesületnek a vezetéséért. Milyen munkát végeztek, kik jöhetnek ide edzeni, játszani?

- Tulajdonképpen négy barát, négy sportért rajongó ember, akik az üzleti életben találkoztak, kezdtek el beszélni arról, hogy milyen jó lenne, ha lenne egy olyan hely, ahol mi is tudnánk pingpongozni, és a lehetőséget át tudnánk adni másoknak. Mindezt egy nagy sportközösségben feloldódva a mindennapokban. Amikor elkezdtük létrehozni ezt a klubot, akkor egyre többre és többre vágytunk, és kiszélesedett ez a spektrum. Először szinte csak magunknak akartunk egy helyet, ahol pingpongozhatunk, utána láttuk, hogy ez akár azt is lehetővé teszi, hogy a magyar asztalitenisz sportnak is visszaadjunk valamit. Úgy döntöttünk, hogy ezt akkor csináljuk professzionálisan.- Kik látogathatják a klubot?

- Az amatőr asztaliteniszezőknek is helyet biztosítunk. Egytől 99 éves korig mindenkinek lehetősége van arra, hogy jöjjön és játsszon. Az idősek sportját is támogatjuk. Kerületi, budapesti csapatok is tudnak itt edzeni és versenyezni.

- Másfél éve alakult az egyesület. Hol tartotok most?

- Jelen pillanatban tizenkét igazolt versenyzőnk van, közöttük olyan 7-9 éves újoncok, akik mutatnak olyan képességeket már, hogy akár bármi is lehet belőlük. Egyik ékes bizonyítéka Fazekas Lizi, akire azért vagyunk büszkék, mert Fazekas Péter élversenyző a lányával foglalkozva próbál egy új zsenit teremteni a magyar pingpongnak. Ők úgy döntöttek, hogy a High Life SE keretein belül folytatják az együttes felkészülést és a versenyzést. Így Péterrel együtt dolgozunk azon, hogy Lizi minél jobb körülmények között tudjon felkészülni és fejlődni. Azok a versenyzők, akik itt az egyesületben nevelkednek, ugyanúgy megkapják ezt a professzionális odafigyelést Kriston Dani és Kriston Zsolt segítségével. Reményeink szerint azért majd ők is bele tudnak szólni az érmek sorsába a jövőben hazai versenyeken is, és reméljük, hogy a határ a csillagos ég.

A teljes interjú itt nézhető meg:

Interjú Tihanyi Péterrel, a High Life SE vezetőjével.

Óbuda új asztalitenisz klubjában jártunk, ahol gőzerővel folyik a fiatal tehetségek felkészítése.

Fazekas Liziről, a High Life SE újonc versenyzőjéről is forgattunk:

Sport365.hu - A kislány, aki hétévesen mindenkit megvert az U11-es versenyen

Egy évvel ezelőtt látogattuk meg először a Fazekas családot, hogy megismerkedjünk Fazekas Péter tizennyolcszoros országos bajnok asztaliteniszező kislányával. A most hét és fél éves Lizett túl van első versenyén, amin rögtön a dobogó tetejére állhatott. Amikor tavaly találkoztunk, csak ámultunk, milyen ügyesen bánik a csepp kislány az ütővel, micsoda lendülettel adja vissza a labdákat, amiket édesapja adogat neki.

Borítókép, fotók: highlifesport.com

Videó: Sávoly Boglárka

Videók