"A verseny előtti két hét már nem mosolygós időszak." -Lengyel Vivien

17. alkalommal rendezik meg a Fitparádét. A csillogás mögött megbújó lemondásokról és munkáról is mesélt a fitneszverseny tavalyi női mezőnyének abszolút győztese.


Október 12. és 13. között kerül megrendezésre a 17. Fitparádé, amely az ország legnagyobb multisport eseménye. A hamarosan nagykorúvá váló rendezvénynek idén is a Mom Sport ad otthont. A sportesemény 2 napja alatt 60 sportág résztvevői mérik majd össze tudásukat, a fő attrakció pedig az IFBB Grand Prix és a FitModel World verseny lesz majd.


A tökéletes izmok mögött megterhelő edzésmunka áll, mondja Lengyel Vivien az abszolút kategória tavalyi győztese.

Fotó: Sport365.hu/Erdős Géza

A legnagyobb érdeklődés a testépítők versenyszámait övezi, amin a  világ legjobbjai mutatják meg hibátlan izomzatukat. A szombati napon a fitmodel kategória női is férfi indulói állnak majd színpadra, míg vasárnap az IFBB kvalifikációs versenyé lesz a főszerep. A nagy múltú fitneszverseny női abszolút bajnoka tavaly Lengyel Vivien lett.


Vivien ízig-vérig nő.

Fotó: Facebook.com/LengyelVivien


A gyönyörű lány 16 éves kora óta dolgozik tökéletes testéért.

Fotó: Facebook.com/LengyelVivien
 

A világbajnok versenyző korábban többször is rajthoz állt a megmérettetésen, de csak harmadszorra sikerült elnyernie a megtisztelő címet. Mint mondja, kétszer kis hibákon csúszott el, mert ebben a mezőnyben a koreográfia legapróbb részlete is számít.


Lengyel Vivien mutatja az idei verseny egyik fellépőruháját.

Fotó: Sport365.hu/Erdős Géza

A versenyen való megjelenés mögött kőkemény munka van. A sportolók napi több órát edzenek, ami mellett nagyon szigorú diétát tartanak. Az utolsó hetekben a szervezetbe bevitt energia csökken, az edzésmunka mennyisége és nehézsége viszont nő. Vivien ennek ellenére úgy gondolja a felkészülés minden perce megtérül, amikor győztesként vonulhat le a színpadról.


A tavalyi győztes szerint egy kiélezett mezőnyben sokszor nüansznyi különbségek döntenek.

Videó: Sport365

Aki kiváncsi arra, hogy a küzdelmes munkaórák után ki tud a legapróbb részletekre is figyelni, és kinek válik ezáltal valóra a legnagyobb álma, annak érdemes kilátogatni a 17. Fitparádéra, ami több, mint egy egyszerű fitneszverseny.

Borítókép: Sport365/Erdős Géza

Videók