24 órája van úton SUP-jával és még egy szemhunyásnyit sem aludt

Rakonczay Gábornak ezúttal sincs könnyű dolga.


Rakonczay Gábor január 10-én nem sokkal reggel 6 óra után vágott neki SUP-jával az Atlanti-óceán átevezésének. Az extrém sportolóra már az első napon komoly kihívások vártak, de szerencsére jól van és eltökélten halad a célja felé.

Rakonczay kicsit kevesebb, mint egy évvel a nem teljesített expedíciója után indult újra útnak. A nem kis feladatnak ígérkező kihívásnak ezúton is a saját maga által készített SUP-pal, egyedül vág neki. Az előzetes tervek szerint 60-65 nap alatt szeretné teljesíteni az átevezést.

Az első napot követően oldalán jó hírekről számolt be, igaz jelezte ezt a feladatot ezúttal sem szabad félvállról venni. Az első 5 óra nyugalma után ugyanis hatalmas meredek falú hullámokkal kellett szembenéznie, így már a legelső nap volt néhány nehezebb pillanat számára. Szerencsére a korábbi útjain szerzett tapasztalatai segítségével könnyen átvészelte a helyzetet és már 98 km-t tudhat maga mögött.
Nemcsak a hullámok okoztak kisebb problémát Gábornak, hanem az alváshiány is. A sportoló az első 24 órában egy szemhunyásnyit sem tudott aludni. Ezek ellenére magabiztosan halad a még többezer kilométerre lévő cél felé. Amennyiben ezt a tempót tartani tudná, 51 nap múlva üdvözölhetnék őt a szurkolói Antiguában.

Rakonczay Gábor expedíciójáról folyamatosan beszámolunk majd oldalunkon!

1. rész: Egy exkluzív interjú, melyből kiderül miként hatnak az ünnepek egy extrém sportoló leklkére
2. rész: Amiben fény derül arra, mikor és hogyan vágott neki Gábor az újabb kihívásnak
3. rész: Amiben az olvasók választ kapnak arra, milyen fogadtatást kapott a parton az indulás
Borítókép: Rakonczay Expedíció/ Nedjalkov Beáta

Videók