Miért mindig az olimpia előtt sérülök le!? Akkor sem adom fel!

Elképesztő őserő, vasakarat, és örök optimizmus a sorozatos sérülések ellenére. Földházi Zsófia öttusa világbajnok még begipszelt lábbal is csak Tokióra gondol. Soha nem adja fel. Ilyen egy igazi amazon!


"Nem lehet igaz, hogy mindig az olimpia előtt sérülök le!"

Egy "törékeny" nő törhetetlen lélekkel.

Földházi Zsófia pályafutását többször nehezítette komoly sérülés. A magyar öttusázó legutóbb a budapesti rendezésű világbajnokság előtt szenvedett lovasbalesetet. Bokatörésével biztossá vált, hogy az olimpiai kvótát nem tudja megszerezni a hazai közönség előtt. Azonban amitől más összeomlik, attól Zsófi csak még erősebb lesz.

A világbajnok hite olyan szilárd, hogy nem csodálkoznánk, ha nemsokára motivációs előadásokat tartana arról, hogy hogy kell felállni vertnek tűnő helyzetekből. 

Az elképesztő Földházi sztori...

Zsófi a 2016-os riói olimpiai előtt alig 5 héttel sérült meg, mégsem adta fel. Mindent elkövetett, hogy ott legyen és bár nem volt százszázalékos állapotban, képviselhette hazáját. Döntését nem bánta meg, örül, hogy ott lehetett és átélhette a legnagyobb sportesemény miliőjét. Szerinte az ott gyűjtött tapasztalat is segít neki abban, hogy Tokióban a legjobb formáját hozhassa.


Földházi Zsófia megpróbál mindig pozitív maradni. 

Fotó: Facebook.com/FöldháziZsófia

Bár jelenleg lábadozik, nem csügged, hiszen most még majdnem egy éve van arra, hogy top formába lendüljön.

Sportágában nem csak egy világversenyen van lehetőség megszerezni az olimpián való résztvétel jogát, így bár a hazai Vb-t kihagyta, a májusi vilniusi rendezésű világbajnokságon még kijuthat Tokióba.

A magyar versenyző egyelőre mindent alávet ennek a céljának, de az olimpia után szeretne hosszabb pihenőre menni.


Nem csak a róla elnevezett tornateremre, hanem One Chance nevű borbárjára is büszke lehet.

Fotó: Sport365/Patkós Imre

Zsófi fontosnak tartja, hogy egy sportoló a való életben is megállja a helyét, ezért elvégezte a Budapesti Gazdasági Főiskola  Turizmus és Vendéglátás szakát, majd jelenlegi edzőjével közösen vállalkozásba kezdett. Borbárjában mindent a saját ízlése szerint alakított ki.

Ő festette a falat, választotta a bútorokat és kiegészítőket, és ő kereste meg azokat a hazai borászokat is akiknek a termékeivel szeretné fellendíteni a magyar gasztronómiát.

Természetesen a munka sem áll távol tőle, esténként vidáman áll be a pultba és hirdeti azt az értéket, amiben hisz.


Földházi Zsófia Tókióra koncentrál, de a sport utáni életre is konkrét terve van.

Videó: Sport365

A céltudatos lánynak nem csak akaratereje segít tervei véghezvitelében, hanem egy különleges kabala is. Bár elmondása szerint nem gyűjti a tárgyakat, és az érmeit is "leadózza" édesanyjának, a másodikos korában kapott kiskutyát sohasem hagyja otthon.


Egy családi tragédia után értékelődött fel a plüsskutya jelentősége.

Videó: Sport365

"Az edzőm azt mondta ne bohóckodjunk két sportággal." - Földházi Zsófia

Kapás Boglárkával szelte a habokat, majd 17 éves korában váltott. Bár új karrierjét sérülések árnyékolják be, mint mondja, döntését sosem fogja megbánni. - Beszélgetés Földházi Zsófiával.

 

Borítófotó: Facebook.com/FöldháziZsófia

 

Videók