850 millió dollárért sem váltana a profi játékos!

A világ jelenlegi egyik legismertebb profi golfjátékosa, Rory McIlroy tagadta azokat a híreszteléseket, miszerint 850 millió dolláros ajánlatot kapott a szaúdi financiális háttérrel futó LIV Golf szervezettől, hogy hagyja ott a kedvükért a jelenlegi legerősebbnek mondott szervezet, a PGA Tour világát.


Az információ egy londoni székhelyű újság szerkesztőségéből kapott szárnyra, és bár a különböző közösségimédia-felületeket felrobbantotta, az északír játékos és menedzsere szinte azonnal lehűtötte a kedélyeket. Mindketten leszögezték, hogy a négyszeres major-győztes sportoló a PGA Touron képzeli el a jövőjét.

„Őszintén nem tudom, ezek a történetek hogy kelnek életre. Sosem kaptam konkrét ajánlatot a LIV-től, és sosem akartam csatlakozni a LIV-hez. Ahogy az elmúlt két évben, most is elmondom: szerintem nem nekem való az, amit ők próbálnak megvalósítani. Az én karrierem a PGA Touron zajlik, és amíg játszom, maradok.”

A 4 napos, 72 szakaszos versenyek helyett a LIV Tour állomásai 3 napos, 54 szakaszos viadalok. McIlroy korábban az egyik leghangosabb ellenzője volt a szaúdi támogatottságú szervezetnek, ám ma már másként áll a kollégák, egykori versenytársak azon döntéséhez, amely a PGA Tour elhagyását eredményezte számukra, cserébe dollár százmilliós átigazolási díjakért.

"Az elmúlt két évben arra jöttem rá, hogy mindenki a saját életéért felelős, nem szabad másik döntései fölött ítélkezni.  Elhatározták, hogy nekik ott jobb lesz, kik vagyunk mi, hogy ezért pálcát törjünk fölöttük?”

A PGA és a LIV szembenállása továbbra is téma a profi golfért rajongók körében, igaz, a hírek szerint a PGA Tour és a szaúd-arábiai nemzeti befektetési alap vezetői között folyamatosan zajlanak az egyeztetések egy esetleges együttműködésről. Mindenestre Rory McIlroy a jelek szerint nem vált, még csillagászati, 850 millió dolláros összeg fejében sem.
 

(Fotó: Facebook/Rory McIlroy)

Videók