Tizedik a magyar páros vegyes váltóban

A magyarok számára nem indult jól a nap.


A tizedik helyen végzett a magyar páros vegyes váltóban az angliai olimpiai kvalifikációs öttusa Európa-bajnokság nyitónapján.

 
Tíz kettős kezdte meg a küzdelmet kedd reggel Bath-ban, köztük Szabó Illés és Simon Sarolta duója. A magyarok számára nem indult jól a nap, mivel a 2x100 méteres úszásból - Szabó kiugrása miatt - kizárták őket, ezzel el is dőlt, hogy nem tudnak jó eredményt elérni. 
 
Vívásban 17 győzelemmel és 19 vereséggel, illetve kilenc bónuszponttal negyedikek lettek. A körvívást a kilencedik helyen zárták, de a bónuszban minden ellenfelüknél jobbnak bizonyultak, végig a páston maradhattak, és a pluszpontokkal öt riválisukat megelőzték.
 
Lovaglásban a hatodik eredményt érték el a lehetséges 300-ból 277 pontot szerezve. Két akadályverésért 14, időtúllépésért kilenc pontot vontak le tőlük. 
 
A kombinált számot - amelyben mindkét váltótag 2x800 métert futott és kétszer lőtt - tizedikként kezdték meg, és bár a negyedik legjobb időt érték el, a jelentős hátrányuk miatt így sem tudtak előre lépni.
 
"A tehetetlenség terhe alatt versenyeztek, komoly lelki teher, ha az első versenyszám első percében elszáll az esély" - mondta az MTI érdeklődésére Kállai Ákos szövetségi kapitány. Hozzátette: egyáltalán nem egyszerű ilyenkor odaállni a víváshoz. Mint mondta, az egy tizeddel korábbi rajt ráadásul nem befolyásolja a végeredményt, csak éppen nulla pont áll a csapat neve mellett.
 
"Tanulságos nap volt" - szögezte le, és külön kiemelte a bónuszvívásban nyújtott kimagasló teljesítményt.

Eredmények:
vegyes váltó, Európa-bajnok:
    Nagy-Britannia (Kerenza Bryson, Myles Pillage) 1438 pont
2. Csehország (Eliska Pribylova, David Kindl) 1419
3. Olaszország (Irene Prampolini, Valerio Grasselli) 1412
...10. Magyarország (Simon Sarolta, Szabó Illés) 1098 (úszás: 0 pont, vívás: 17 győzelem/19 vereség/9 bónusz/211 pont), lovaglás: 277, lövészet-futás: 11.30 perc/610 pont)

Szerdán a férfi és a női váltót rendezik, majd következnek a hagyományos versenyek selejtezői, szombaton és vasárnap pedig a férfi és női viadal döntője, amelyben nyolc-nyolc olimpiai kvótát osztanak.

Fotó: M4Sport

 

Videók