Szilágyi Réka kiesett a selejtezőben

Három méterrel maradt el a finálétól.


Szilágyi Réka búcsúzott a női gerelyhajítás selejtezőjében hétfőn a dohai atlétikai világbajnokságon.

A 23 éves dobótól bravúr lett volna a továbbjutás, ehhez az idén elért 60,44 méteres egyéni csúcsát kellett volna megjavítania, hiszen a fináléhoz szükséges szintet 63,50 méterben határozták meg. Igaz, az már az első selejtező csoport után látszott, hogy ennél kevesebb is elég a 12-es döntőbe kerüléshez, mert csak egy versenyző tudta 63 méternél messzebbre repíteni a gerelyt.
Szilágyi Réka egy héttel a vb előtt került be a csapatba, a 61,50 méteres vb-szintet ugyanis nem sikerült elérnie, de amikor a nemzetközi szövetség a mezőny feltöltése mellett döntött, befért a legjobb 32 közé a 31. helyen.
A debreceni atléta a selejtezőben elsőre 54,37 métert dobott, másodikra pedig 53,94 következett. Harmadikra 56,26 méterre javított, ezzel összesítésben a 25. helyen végzett. A döntőhöz 60,99 méter is elégnek bizonyult.


Szilágyi Réka hiába próbálkozott, nem jutott be a döntőbe.
Photo by Patrick Smith/Getty Images

"Nem úgy sikerült ez a verseny, ahogy szerettem volna, elkövettem egy-két technikai hibát" - nyilatkozott Szilágyi Réka. Hozzátette, hogy 59 méter felett akart dobni. A körülményekre vonatkozó kérdésre elmondta, zavaró volt a nagy melegből bemenni a hideg, légkondicionált helységekbe, és a stadionban is változó volt a hőmérséklet.
"De tapasztalatszerzésnek jó volt és közelről láthattam a példaképeimet" - fogalmazott a vb-újonc gerelyhajító.
 

Borítókép: Matthias Hangst/Getty Images

Videók