Halász Bence bronzérmét megóvták

Halász Bence fantasztikus dobással bronzérmet nyert, de ezt később a lengyelek megóvták, mert szerintük kilépett a magyar versenyző.


Lengyel óvás Halász ellen, Nowicki is bronzérmes kalapácsvetésben


A lengyel csapat óvást nyújtott be a kalapácsvető Halász Bence ellen a dohai atlétikai világbajnokságon, és ennek eredményeként Wojciech Nowicki is bronzérmes lett a magyar versenyző mellett.

A lengyelek Halász Bence első, 78,18 méteres - amellyel megszerezte a harmadik helyet - dobásának érvényességét vitatták, mert szerintük a szombathelyi atléta kilépett. A nemzetközi szövetség (IAAF) közölte: a zsűri újra megnézte a dobást, és igazat adott a lengyeleknek. Úgy döntött, hogy az eredetileg negyedik Nowicki is bronzérmes lesz.
Halásztól azonban nem vették el az érmet, mert az indoklás szerint a Dobó SE sportolójának további szereplését befolyásolta az első dobás.
A számot a lengyel Pawel Fajdek nyerte 80,50 méterrel - és lett negyedszer világbajnok -, az olimpiai bronzérmes Nowicki 77,69 méterig jutott.
Halász Bence az első nagy dobása után - mint nyilatkozta is - kockáztatott, próbált még többet kihozni magából, de négyszer rontott, ötödikre pedig 73,76 métert ért el, amivel hetedik lett volna.
Az olimpiai bajnok Pars Krisztián 73,05 méterrel kiesett a selejtezőben, és összesítésben a 22. helyen zárt.


Photo by Patrick Smith/Getty Images

Videók