Öt ezreden múlt

Szűcs Valdónak ennyi kellett volna továbbjutáshoz 110 m gáton.


Szűcs Valdó öt ezredmásodperccel maradt le a továbbjutásról a 110 m gát előfutamában hétfőn a dohai atlétikai világbajnokságon.

A Zalaszám-Zalaegerszegi AC vb-újonca megnyerte az idén a fedettpályás és a szabadtéri országos bajnokságot is, egyéni csúcsát 13.41 másodpercre javította. Ezzel együtt előfutamában nem számított esélyesnek, mivel hét ellenfele közül négy is jobb idővel rendelkezett, márpedig az elődöntőben futamonként négyen folytathatták, további négy futó pedig idővel juthatott tovább.

Szűcs Valdó a második futamban a négyes pályán jól rajtolt, de az ötödik gátnál hibázott, így hiába hajrázott, 13.60 másodperccel ötödikként ért célba. A futamot a 2015-ös világbajnok orosz - semlegesként induló - Szergej Subenkov nyerte 13.27 mp-cel.

"Nem sikerült megvalósítani, amit terveztem, nagyjából semmi nem jött össze" - mondta Szűcs Valdó, aki ekkor még nem tudta, hogy milyen kevesen múlt az elődöntő.
"Jól rajtoltam, elöl voltam, de túl közel kerültem a negyedik gáthoz, így az ötödiket telibe kaptam, akkor elmentek a többiek" - tette hozzá.
Hozzátette, hogy olimpiai szintet akart futni.
"Jól sikerült a felkészülésem, azt terveztem, hogy 13.40 alá kerülök. Csak magamat hibáztathatom" - jelentette ki.

A helyezéssel továbblépők mellett az első futamból egy, a negyedikből két gátas került idővel a magyar atléta elé. Az ausztrál Nicolas Hough pedig szintén 13.60-at futott. A részletes eredmény 13.592 mp-13.597 mp lett Hough javára Szűcs Valdóval szemben.

Borítókép: Facebook.com/ValdóSzűcs

Videók