Kozák és Baji magabiztosan jutott tovább

Vasárnap is lesz kinek szorítani.


Kozák Luca elődöntőbe jutott, Kerekes Gréta azonban búcsúzott a 60 méteres gátfutás előfutamaiban a toruni fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon szombaton.

A magyarok közül Kerekes egyből az első előfutamban állt rajthoz, 8.21 másodperccel ötödik helyen ért célba, ami nem volt elég a továbbjutáshoz.

Kozák a második futamban szerepelt, amelyet 8.04 másodperces időeredménnyel megnyert, ezzel magabiztosan továbbjutott.

A férfiak mezőnyében Baji Balázs elődöntőbe jutott míg Szeles Bálint búcsúzott. A szabadtéren Európa-bajnoki ezüstérmes Baji az utolsó előfutamban szerepelt, és bár az első rajtnál bemozdult, nem zárták ki, csak sárga lapos figyelmeztetést kapott.

Baji az új start után ennek ellenére remekül teljesített, 7.70 másodperces eredménnyel a második helyen, simán jutott elődöntőbe. Az első futamban induló Szeles Bálint hatodik helyen ért célba 7.97 másodperces idővel, így búcsúzott.A futóknál Boros Bencének az elődöntő jelentette a végállomást 60 métere. Boros - aki az előfutamok során 6.67 másodpercet futott - az első elődöntőbe kapott besorolást, és a délelőtti idejénél két századdal rosszabb, 6.69-es idővel hatodik lett.

A biztos továbbjutáshoz az első kettő között kellett volna végeznie. A másik két magyar induló, Máté Tamás és Illovszky Dominik számára az előfutam jelentette a végállomást.

Borítókép: Facebook.com/MagyarAtlétika
 

Videók