Elutasították Brianna McNeal fellebbezését, Párizsban sem lehet ott

Az olimpiai bajnok gátfutó többször is doppingvétséget követett el.


A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) jóváhagyta Brianna McNeal olimpiai címvédő és világbajnok amerikai gátfutó ötéves eltiltását, amit a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) doppingügyekkel foglalkozó testülete (AIU) szabott ki rá egy hónappal ezelőtt.

A CAS pénteken megerősítette, hogy az eltiltás visszamenőlegesen 2020. augusztus 15-től lép életbe, így a 29 éves sprinter a tokiói után még a 2024-es párizsi olimpián sem indulhat.

Mivel McNeal fellebbezett az AIU döntését követően, ideiglenesen mentességet kapott az eltiltás alól és el tudott indulni hazája olimpiai válogatóversenyén június végén. Ott a győztes Kendra Harrison mögött másodikként végzett, ami olimpiai részvételt ért volna számára, így viszont a negyedik helyezett Gabbi Cunningham indulhat még a válogatón harmadik Christina Clemons mellett.

McNeal büntetésénél figyelembe vették, hogy a legutóbbi már a második doppingvétsége volt. Az első alkalommal, 2016-ban rosszul vezette a holléti nyilvántartását, és háromszor nem találták meg a doppingellenőrök, akkor egy évre függesztették fel a versenyzési engedélyét. Második eseténél az volt a vád ellene, hogy a doppingellenőrzés során beavatkozott a teszteredményének kezelési folyamatába.

Borítókép: worldathletics.org

Videók