Elképesztő balesetet szenvedett az olimpiai bronzérmes rúdugró - videó

Az atlétát sokkolta az eset.


A brit rúdugró, Holly Bradshaw nem tudta folytatni a világbajnoki szereplését, miután szörnyű baleset érte.

A tokiói olimpián bronzérmet szerző sportoló nagy reményekkel lépett pályára a világbajnokságon, ám álmai gyorsan szertefoszlottak. A harmincéves sportoló ugyanis szokatlan balesetet szenvedett egyik kísérlete során. Bradshaw épp leszúrta a rúdját és lendült volna az ugrásához, ám ekkor az eszköz kettétört, így a brit a földre zuhant, tarkóját lecsapva. Az atléta szerencsére megúszta a komolyabb sérülést, ám karját és hátát olyannyira megütötte, hogy nem tudta folytatni a szereplését.
Az esetet követően Bradshaw elkeseredetten nyilatkozott.

„Teljesen kizsigerelt, megszakadt a szívem, sírtam az öltözőben, zokogtam”
– mondta.

„Hatalmas, hatalmas sokk volt. Nagyon jól éreztem magam az elmúlt három hétben. A pályafutásom során ez volt az első alkalom, hogy ez megtörtént. Remélem, soha többé nem fordul elő.”


Bradshaw célja, hogy időben felépüljön a július 28-án kezdődő Nemzetközösségi Játékokra és az augusztus 15-én kezdődő Európa-bajnokságra.

„Ez egy nagyon-nagyon-nagyon szerencsétlen időzítés, de visszajöttem már rosszabb helyzetből is” – mondta.

„Még mindig hátra van a Nemzetközösségi Játékok és az Eb. Voltam orvosi vizsgálaton és semmi komoly nem történt. Holnap még több információt fogok kapni, és remélem, nem lesz semmi baj, és visszatérek.”

„Nem tudhattam, hogy ez meg fog történni. Ez egy szörnyű baleset. Ez csak egy olyan dolog, ami totál szívás."

Bradshaw edzője, Scott Simpson is megdöbbent az eset kapcsán.

„Nem tudom, vannak-e szavak arra, hogy ezt leírjam. Kicsit sokkot kaptam, váratlanul ért, soha nem számít az ember arra, hogy így eltörik a rúd.”

Az első gondolatom az volt, hogy Holly rendben van-e. Aggódtam, hogy valami nagyon-nagyon rossz történt vele, és hálás vagyok, hogy nem sérült meg komolyabban” – fejtette ki.

Borítókép: Alexander Hassenstein/Getty Images

Videók